دلایل همراهی اروپایی ها با آمریکا

نادعلی بای گفت: ایران صادرات نفتی به آمریکا نداشته ولی با اعلام تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران، اتحادیه اروپا با امریکا همراه شد و نفت ما را تحریم کرد.

مدیر موسسه مطالعات بین المللی و راهبردی انرژی نپتا با اشاره به نظریه ایمانوئل والراشتاین ، از صاحب نظران حوزه بین الملل، معتقد است : بورس ایران به دلیل عدم ارتباطات بانکی گسترده با نظام بانکی و پولی جهان یک استثنا است.

نادعلی بای اظهار کرد: تاثیرعدم مبادلات مالی ایران  با دنیا را به وضوح در بحران مالی سال ۲۰۰۸ مشاهده شد اما علی رغم اینکه اکثر بورس های جهان متاثرازاین بحران سقوط کردند ولی بورس ایران هیچ واکنش خاصی به بحران مالی ۲۰۰۸ نشان نداد.

بای ادامه داد: درآن شرایط برخی تحلیلگران این موضوع را مثبت ارزیابی کردند ولی در حالی که حقیقت این است که به دلیل عدم مبادلات مالی با دنیا، بورس ما راه خودش را می رود ولی در مورد صنعت نفت با توجه به چالش هایی همچون تحریم های آمریکا، رقبای ما در اوپک و حتی تقلب هایی که در سهمیه بندی اوپک صورت گرفته بود با مشکلات عدیده ای مواجه خواهد شد.
 این کارشناس حوزه انرژی اعتماد دوباره به توتال در پسا برجام را اشتباه دانست و گفت: باید مذاکره با شرکت های متوسط بین المللی را همزمان با توتال در دستور کار قرار داده می‌شد.

بای  با اشاره به این نکته که ایران صادرات نفتی به آمریکا نداشته ولی با اعلام تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران، اتحادیه اروپا با امریکا همراه شد و نفت ما را تحریم کرد، به تشریح دلایل همراهی اروپایی ها با آمریکا پرداخت و گفت: حجم مراودات اکثر شرکت های اروپایی با بانک های امریکایی ۱۰ برابر بیشتر از تجارت آنها با ایران بوده بنابراین ایستادگی در برابر خواسته ها و جریمه های امریکا برای این شرکت ها سخت و غیر قابل تحمل است و به همین دلیل شاهد آن هستیم که خریداران نفت ایران قبل از پایان مهلت ۱۸۰ روزه در حال جایگزین کردن نفت ایران هستند و برخی پالایشگاه ها چه در اروپا چه در شرق دور نفت ایران را با نفت های مشابه جایگزین کرده اند.

نظرات کاربران