این خبر به خودی خود به معنی برآورده شدن یکی از نیازهای تاریخی در حوزه معاملات محصولات پتروشیمی با محوریت پلیمرها در بورس‌کالاست و این امکان را ایجاد می‌کند که واحدهای تولیدی واقعی با فرض ارائه مستندات فنی و ضمانت‌ بانکی در چارچوب اعتبار اسنادی داخلی بتوانند محصولات خود را به‌صورت اعتباری و مدت‌دار خریداری کنند. در شرایطی که حجم معاملات در بورس‌کالا تعریف چندانی ندارد که به معنی رکود در بازار داخلی و روزهای سخت واحدهای تولیدی در صنایع تکمیلی پتروشیمی است، این تصمیم می‌تواند راهگشای بسیاری از واحدهای تولیدی واقعی باشد.

ناگفته پیداست که یکی از مستندات اصلی برای استفاده از این شیوه جدید معاملاتی دارا بودن سهمیه خرید در سامانه بهین‌یاب است که در شرایط فعلی درج آمارهای مورد نیاز از فروش محصولات در سامانه افق را می‌طلبد، بنابراین بهتر است تولیدکنندگان بیش از گذشته نسبت به درج اطلاعات واقعی تولید و فروش خود در این سامانه همت کنند. از سوی دیگر عنوان شد که حداقل ۲۵درصد از عرضه‌ها به‌صورت اعتباری خواهد بود. بنابراین پتانسیل گسترش آن به حجم‌های بالاتر از ۲۵ درصد هم احتمالا محقق خواهد شد.

البته این تصمیم و جوانب آن به‌صورت دقیق و کامل رسانه‌ای نشده است، ولی با توجه به شرایط بازار و کاهش حجم معاملات در کنار نظر مثبت بدنه مدیریتی در این بازار می‌توان به اجرای آن خوش‌بین بود. البته واحدهای پتروشیمی هستند که در مورد شرایط عرضه و فروش تصمیم نهایی را اتخاذ می‌کنند و باید همه بخش‌های مرتبط در فاز عرضه و تقاضا از آن حمایت کنند.

<همکو: اخبار و تحلیل صنعت پلیمر>

قیمت مواد اولیه پلاستیک و پلیمر