دلایل حذف مردم از بسته کمک معیشتی دولت

حسین میرزایی سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان طرح حمایت معیشتی دولت چند روز قبل گفته بود: «برای جلوگیری از ازدحام و ترافیک فقط سرپرست خانوارها به این سامانه مراجعه و درخواست خود را ثبت کنند و نتیجه هم در مدت ۲۴ ساعت اطلاع رسانی خواهد شد.» اما دیروز هم از ثبت درخواست 4/5 میلیون خانوار در سامانه مذکور خبر داده است که بررسی‌های میدانی و تماس‌های مردمی نشان می‌دهد برای بسیاری از آنها کد رهگیری ارسال نشده است.

 اگرچه مطابق با اعلام رسمی متولیان، مقرر است پس از ۲۴ ساعت از ارسال پیام به سامانه #۶۳۶۹* کد رهگیری ارسال شود، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد برای برخی از افراد هنوز کدی ارسال نشده است.

مطابق با اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی متقاضیانی که موفق به دریافت کمک معیشتی در دور اول نشده‌اند باید تا ۱۰ روز کد ملی خود را (سرپرست خانوار با سیم کارت به نام خود) به این سامانه ارسال و تا ۲۴ ساعت بعد کد رهگیری را دریافت کنند.

حسین میرزایی سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان طرح حمایت معیشتی دولت چند روز قبل گفته بود: «برای جلوگیری از ازدحام و ترافیک فقط سرپرست خانوارها به این سامانه مراجعه و درخواست خود را ثبت کنند و نتیجه هم در مدت ۲۴ ساعت اطلاع رسانی خواهد شد.» اما دیروز هم از ثبت درخواست 4/5 میلیون خانوار در سامانه مذکور خبر داده است که بررسی‌های میدانی و تماس‌های مردمی نشان می‌دهد برای بسیاری از آنها کد رهگیری ارسال نشده است.

ثبت درخواست‌های بی‌نتیجه

در این بین، از روز نخست اعلام آدرس این سامانه، در ابتدا شاهد اختلالات گسترده و عدم دسترسی به ویژه در خطوط همراه اول به سامانه مذکور بودیم. حال که اختلالات دسترسی به سامانه به حداقل رسیده است، مشکل دیگری مبنی بر «عدم ارسال کد رهگیری» هویدا شده که به نگرانی متقاضیان دامن زده است.

 سایت ثبت اعتراض به معیشت فعال شد

سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان طرح حمایت معیشتی دولت گفته که به دلیل اختلال در سامانه پیامکی همراه اول سایت در روز نخست با مشکل روبرو شد حال اینکه تعداد ثبت‌نام‌کنندگان از طریق شرکت رایتل و ایرانسل به ۱۵۰۰ کد ملی رسید.
این در حالی است که مشکل مذکور محدود به روز نخست نبود و طی روزهای بعد نیز ادامه داشت و اکنون نیز بسیاری از کسانی که موفق به ثبت اعتراض شده اند، هنوز کدرهگیری دریافت نکرده‌‌اند.
حسين ميرزايي از فعال شدن سامانه ثبت اعتراض خبر داد و گفت:‌ واحد USSD موظف به ارسال پیامک برای همه افراد بوده و ممکن است در موارد خاص سیستم کال سنتر تماس گرفته و برای افراد کد رهگیری را می‌خواند.
 ۷ علت اصلی حذف مردم از شمول کمک معیشتی اعلام شد
معیارهایی که براساس آن برخی خانوارها از شمول دریافت کمک معیشتی دولت حذف شده‌اند از سوی دولت اعلام شد.
ستاد شناسایی مشمولین بسته حمایت معیشتی با صدور اطلاعیه‌ای، شاخص‌­های خانوارهایی که مشمول طرح حمایت معیشتی نمی شوند را اعلام کرد.

از کل جمعیت کشور به ۲۴ میلیون نفر بسته حمایت معیشتی پرداخت نشد. وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی امکان ثبت درخواست سرپرستان خانوار این ۲۴ میلیون نفر را بر اساس شاخص های زیر فراهم کرده است. افرادی که دارای این شاخص ها باشند نمی توانند از بسته حمایت معیشتی برخوردارشوند.

۱- شاخص اصلی بررسی درخواست:
معیار عدم برخورداری از بسته حمایت معیشتی موارد زیر است.

 ۲- علاوه بر شاخص اصلی فوق شاخص های زیر نیز مد نظر قرار می گیرند:
الف- خانوارهایی که اعضای آن دارای «واحد مسکونی»، «شغل» و «خودرو» به طور «همزمان» هستند  یا خانوارهایی که دارای «دو واحد ملکی» هستند.
ب- خانوارهایی که ارزش ملک آن‌ها در تهران و کلان‌شهرها (۱۲) میلیارد ریال و در سایر شهرستان‌ها (۹) میلیارد ریال باشد.
ج- خانوارهایی که دارای خودروی سواری با ارزش بیش از (۳۰۰) میلیون تومان یا خودروی عمومی با ارزش بیش از (۴۰۰) میلیون تومان باشند.
د- کارفرمایانی که بیش از (۳) بیمه‌ پرداز داشته باشند.
ه- خانوارهایی که بیش از (۳) سفر خارجی غیر زیارتی داشته‌اند.
و- گیرندگان تسهیلات بانکی به مبلغ جمعاً بیش از (۳) میلیارد ریال که در حال بازپرداخت اقساط باشند.

  هزینه و زمان واریز حقوق، یارانه و کمک حمایتی

با اضافه شدن حمایت معیشتی به پرداخت‌های نقدی، دولت در هر ماه بیش از ۲۸ هزار میلیارد تومان واریز نقدی دارد که تقریبا ۱۰ روز یکبار انجام می‌شود.
تا پیش از سهمیه‌بندی بنزین، دولت در هرماه یک یارانه و پرداخت حقوق کارکنان و بازنشستگان را در دستور کار خود داشت که در فاصله حدود یک هفته‌ای انجام می‌داد؛ به طوری که در ۲۶ روز هر ماه یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی را برای ۷۸ میلیون نفر به حساب سرپرستان خانوار واریز و در ادامه حقوق و دستمزد را پرداخت می‌کرد.

  حمایت معیشتی اولین پرداخت ماه

اما از آبان‌ماه و با شروع اصلاح قیمت بنزین و انجام سهمیه‌بندی قرار شد تا در طرح حمایت معیشتی، هر ماه مبلغی به تناسب اعضای خانوار به حساب خانوارهای مشمول واریز شود که در آبان طی سه مرحله واریز شد.
اظهاارت اخیر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه از این حکایت دارد که از بعد از پرداخت‌های آبان‌ماه، روال تا حدودی متفاوت از قبل است.
بر این اساس اولین پرداخت هر ماه به کمک معیشتی اختصاص دارد که دهم ماه انجام می‌شود و برای حدود ۶۰ میلیون نفر و نزدیک به ۱۸ میلیون خانوار است.
در این طرح برای خانوارهای تک‌نفره ۵۵ هزار تومان، دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، چهارنفره ۱۷۲ هزار تومان و پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان واریز می‌شود.
هزینه دولت در پرداخت کمک معیشتی در هر ماه حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان است که از محل افزایش قیمت بنزین تامین می‌شود.

  زمان واریز یارانه تغییر کرد

پرداخت دوم هر ماه به یارانه نقدی مربوط می‌شود که بر خلاف گذشته دیگر روز ۲۶ هر ماه پرداخت نشده و در روز بیستم این واریزی انجام می‌شود که برای هر نفر ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان است و به حساب سرپرست واریز می‌شود.
نوبخت گفته که واریز یارانه نقدی برای حدود ۷۸ میلیون نفر و با هزینه ۳۰۰۰ میلیارد تومان همراه خواهد بود.
همچنین محل تأمین منابع یارانه نقدی نیز درآمد ناشی از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و اصلاح قیمت‌ها است.

  هزینه ۲۳ هزار میلیاردی حقوقدر هر ماه

اما سومین پرداخت دولت به حقوق کارکنان و بازنشستگان بر می‌گردد که میزان آن متفاوت است ولی برای حدود پنج میلیون نفر پرداختی انجام می‌شود که در هر ماه حقوق را روز ۲۸ تا ۲۹ پرداخت خواهد کرد.
دولت برای پرداخت حقوق و دستمزد در ماه حدود ۲۳ هزار میلیارد تومان هزینه می‌کند که از محل بودجه جاری تامین منابع می‌شود.
در مجموع در هر ماه از پرداخت یارانه، کمک معیشتی و حقوق هزینه حدود ۲۸ هزار و ۵۰۰ میلیاردی ایجاد می‌شود که در سه نوبت و با فاصله ۱۰ روزه به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد، اما در این بین دریافت‌کنندگان حمایت معیشتی، یارانه نقدی را دریافت می‌کنند و ۶۰ میلیون نفر آنها از بین یارانه‌بگیران گزینش شده‌اند ولی بیش از ۱۶ میلیون نفر از یارانه‌بگیران مشمول کمک حمایتی نشده‌اند.

<همکو: اخبار و تحلیل صنعت پلیمر>

نظرات کاربران