به گزارش خبرنگار مهر ، مسعود خوانساری در نشست امروز هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران با اشاره به پیش بینی صندوق بین المللی پول برای رشد اقتصادی ایران، گفت: این نهاد بین المللی، رشد اقتصادی ایران در سالجاری را ۴ تا ۴.۵ درصد اعلام کرده در حالی که کارشناسان داخلی رشد ۵ درصدی شامل ۳ درصد نفت و ۲ درصد ناشی از برداشته شدن تحریمها را برای اقتصاد ایران پیش بینی می کنند.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، نرخ رشد اقتصادی سال ۹۴ را «صفر» اعلام کرد و گفت: رشد ۴ تا ۵ درصدی منطقی است، چرا که تولید افزایش یافته و قیمت نفت نیز بالا رفته است و از سوی دیگر برداشته شدن تحریمها هم موجب می شود تا ما به رشد ۵ درصدی اقتصاد برسیم.
به گفته خوانساری، اقتصاد ایران باید طی سال ۹۵ چند اولویت را در دستور کار قرار دهد که مهمترین آنها اصلاح نظام بانکی بوده و پس از آن نرخ ارز، رشد سرمایه گذاری و کاهش نظام اداری و بروکراسی است.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل سیاستهای نادرست اقتصادی دولت قبل، نظام بانکداری تضعیف شد و با وجود برداشته شدن تحریمها، بانکها هنوز نمی توانند روابط خود با دنیا را عادی کنند.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران در ادامه با اشاره به اهمیت نرخ ارز در اقتصاد ایران خاطرنشان کرد: این شاخص سبب مقاومت پذیری اقتصاد ایران می شود و با توجه به اینکه امسال رشد قطعی اقتصاد پایین آمده، ضرورت دارد برای رقابت در بازار نرخ ارز واقعی شود.
وی خواستار کاهش بروکراسی اداری شد و گفت: نسبت سرمایه گذاری به تولید ناخالص داخلی از ۳۸.۲ سال ۲۰۱۲ به ۲۹.۷ در سال ۲۰۱۵ کاهش یافته که دولت باید برای آن فکری بکند.
خوانساری خاطرنشان کرد: مجلس نیز باید از تصمیمات شتازبزده جلوگیری کرده و در حوزه بانکداری بدون ربا نیز دقت کافی را صورت دهد، چرا که اگر طرح بانکداری بدون ربا با وضعیت فعلی تصویب شود، ضربه نهایی به بانکها خواهد بود.