بازار سهام روز گذشته شاهد معاملاتی خنثی و کم نوسان در گروههای پیشرو و بزرگ در فضایی بیانگیزه بود بازاری که با عرضه پرحجم سهام حقوقیها در گروه خودروییها اندک شادابی خود را نیز از دست داده است.
به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری فارس ؛ شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران در پایان معاملات روز گذشته دوشنبه 17 خرداد 94، با کاهش 31 واحدی به رقم 76 هزار و 128 واحد رسید.
شاخص کل هموزن اما با افزایش 33 واحدی عدد 13 هزار و 872 واحد را تجربه کرد.
شاخص سهام آزاد شناور نیز با کاهش 42 واحدی به رقم 85 هزار و 47 واحد دست یافت.
شاخص بازار اول اما در حالی با کاهش 51 واحدی به 53 هزار و 229 واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با افزایش 102 واحدی به عدد 166 هزار و 718 واحد رسید.
روز گذشته همچنین شاخص کل فرابورس (ایفکس) با کاهش 5 واحدی عدد 814 واحد را تجربه کرد.
بر اساس این گزارش معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت فولاد مبارکه با 40 واحد، صنایع پتروشیمی خلیج فارس با 21 واحد و سرمایهگذاری غدیر با 19 واحد کاهش، بالاترین تاثیر منفی را بر برآورد شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند. در مقابل اما معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت گسترش نفت وگاز پارسیان با 35 واحد، گلگهر سیرجان با 20 واحد و بانک ملت با 18 واحد افزایش، بیشترین تاثیر مثبت را در محاسبه این نماگر به دوش کشیدند.
به گزارش فارس، ارزش کل معاملات بورس تهران همزمان با ثبت و بازگشایی معاملات ثانویه اوراق مشارکت 5 هزار میلیارد تومانی به 630 میلیارد تومان رسید که ارزش معاملات خرد سهام در بازار نقدی بورس به اندکی بیش از 194 میلیارد تومان بالغ شد که ناشی از دست به دست شدن بیش از 872 میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی 66 هزار و 957 نوبت داد و ستد بود.
طی معاملات نماد معاملاتی شرکتهای معادن بافق،مجتمع کشت و صنعت چینچین، شیشه و گاز، موتورسازان تراکتورسازی ایران، کشاورزی و دامپروری مگسال، سیمان دروود، لعاب ایران، داروسازی اکسیر، سیمان دستشتان، صنعتی و کشاورزی شیرین خراسان، اوراق مشارکت شرکت ملی نفت، داروسازی سبحان انکولوژی از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی و در مقابل نماد معاملاتی شرکتهای صنایع پتروشیمی دهدشت، صنایع شیمایی فارس متوقف شدند.
همچنین آگهی عرضه بلوک 5 درصدی بیمه رازی برای عرضه در روز چهارشنبه ابن هفته در بازار پایه فرابورس منتشر شد.
به گزارش فارس، در نماد معاملاتی حق تقدم خرید سهام بانک آینده 155 میلیون برگه حق تقدم به ارزش 1.5 میلیارد تومان از کدهای درون گروهی سهامدار عمده کد به کد شد.
در نماد معاملاتی بانک صادرات نیز با هدف تجمیع سهام اندکی بیش از 57 میلیون سهم به ارزش بیش از 5.5 میلیارد تومان با معاملات انتقالی روبرو شد.
همچنین در بازار معاملات بلوکی 15 میلیون سهم شرکت توسعه اقتصادی آرین به ارزش 1.5 میلیارد تومان جابجا شد.
در نماد معاملاتی صنعتی دریایی ایران اما معاملات کد به کد همچون روزهای گذشته به انتقال 14.5میلیون سهم به ارزش کمتر از 4 میلیارد تومان منتهی شد.
در نماد معاملاتی گسترش صنایع انرژی آذراب نیز معاملات انتقالی سهام از سوی سهامدار عمده حقوقی در روز جاری به جابجایی 8 ملیون سهمی به ارزش کمتر از 2 میلیارد تومان در این نماد معاملاتی منتهی شد.
تجمیع سود سهام در نماد معاملاتی سرمایهگذاری گروه توسعه ملی نیز باعث شد تا سهامدار عمده این سهم به جابجایی 5 میلیون سهمی به ارزش بیش از یک میلیارد تومان در این سهم روی آورد.
در نماد معاملاتی پتروشیمی مبین نیز سهامدار عمده 5 میلیون سهم این شرکت را به ارزش بیش از 1.5 میلیارد تومان میان کدهای درون گروهی جابجا کرد.
روز گذشته بازار سهام با غلبه عرضه بر تقاضای سهام در گروههای خودرویی و به دنبال آن گشایش نماد معاملاتی اوراق مشارکت 5 هزار میلیارد تومانی شرکت ملی نفت به منظور آغاز معاملات ثانویه این اوراق در بازار بدهی شاهد معاملاتی بیانگیزه و بیروح در کلیت معاملات تالار شیشهای بود.
در میان درجا زدن قیمت سهام در اغلب نمادهای معاملاتی روز گذشته قندیها اصلیترین صنعت پیشرو بازار در روزهای رکود و رخوت تالار شیشهای بود.
در این میان گشایش نماد معاملاتی شیشه و گاز پس از حدود دو هفته غیبت با بسته شدن قیمت پایان این سهم در محدوده 620 تومانی همراه بود. با توجه به تعدیل مثبت 8 درصدی سود برآوردی «کگاز» و اقبال سهامدار عمده برای حمایت از جریان سودآوری عملیاتی این شرکت چشمانداز قیمت این سهم در محدوده 750 تومانی طی روزهای آینده وجود دارد.
روز گذشته در گروه سایپا نیز افزایش عرضه سهام از سوی سهامداران اغلب حقیقی در حالی به درجا زدن قیمت این سهم انجامید که خبرهای دریافتی ازاین گروه حاکی از تلاش برای عرضه سهام برخی شرکتهای زیرمجموعه این شرکت در آیندهای نه چندان دور از طریق فرابورس شنیده میشود. در این مجموعه شرکت نیوان ابتکار در راس برنامه عرضههای اولیه سایپا قرار دارد.
به گزارش فارس، روز گذشته بازار سهام شاهد معاملاتی متعادل و خنثی در اغلب نمادهای معاملاتی بود که شرکتها و گروههای کوچک بازار اصلیترین نمادهای معاملاتی مورد اقبال بازار سهام بودند. آنچه که بخوبی دربازار مشاهده میشود اینکه علاقه صندوقها و حقوقیهای بزرگ بازار برای حضور در بازار بدهی باعث شده تا طراوت و نشاط لازم در بورس اوراق بهادار از بین رفته و انگیزهای برای تداوم سهامداری دست کم میان مدت در گروههای پیشرو و بزرگ بازار وجود نداشته باشد.