مدیرعامل فرابورس ایران در ...

توسعه شفافیت راهبرد اصلی متولیان بازار سهام/ ضرورت تقویت ارتباط با سرمایه‌گذاران در بازار سرمایه

مدیرعامل فرابورس ایران در نخستین نشست خبری"یک دیدار، یک عرضه" که با هدف بررسی وضعیت شرکت‌های جدید و عرضه های اولیه برگزار شد بر اهمیت شفافیت در بازار سرمایه تاکید کرد.

بنابر گزارشی از فرابورس ایران، امیرهامونی در ابتدای این نشست که به معرفی و پرسش و پاسخ پیرامون شرکت مدیریت انرژی امید تابان هور اختصاص داشت، حفظ و توسعه شفافیت را از برنامه‌‌های راهبردی بازار سرمایه دانست و تصریح کرد: در کنار ضرورت توجه به شفافیت مولفه‌های مهم دیگری نظیر موضوع ارتباط با سرمایه‌گذاران وجود دارد که متاسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

مدیر عامل فرابورس ایران، تقویت ارتباط با سرمایه‌گذاران را از برنامه‌های امسال فرابورس ایران برشمرد و گفت: برای آشنایی هرچه بیشتر سرمایه‌گذاران بالقوه و اقشار مختلف با شرکت‌های آماده عرضه در فرابورس و همچنین افزایش شفافیت، نشست‌هایی تحت عنوان "یک دیدار، یک عرضه" با کمک و مشارکت رسانه‌ها برنامه‌ریزی شده تا به تحقق این هدف کمک کند.

به گفته وی، ارتباط با سرمایه‌گذاران باید به عنوان یک مولفه مهم با استفاده از راهکارها و ابزارهای مختلف از جمله برگزاری این گونه نشست‌ها بیش از پیش تقویت شود.

وی با بیان اینکه شناخت فعالان بازار از توان و ظرفیت شرکت‌ها مهم‌ترین موضوع در عرضه‌های اولیه است، افزود: با توجه به استقبال بازار از شرکت‌های جدیدالورود، لازم است معرفی بهتری از برنامه‌ها و استراتژی‌های آنها به سهامداران بالقوه صورت گیرد.

هامونی در ادامه با ارائه توضیحاتی در خصوص شرکت مدیریت انرژی امید تابان هور گفت: ورود نیروگاه‌ها به فرابورس مقدمه تحول در این صنعت است ضمن آنکه عموما بازار اقبال خوبی نسبت به این صنعت دارد و طبق گزارش‌های آماری، بیشترین ارزش معاملات فرابورس ایران در سال گذشته متعلق به صنعت نیروگاهی بوده است.

*برنامه افزایش سهم تابان هور از ظرفیت نیروگاهی کشور به 5 درصد

در ادامه حسنعلی تقی‌زاده مدیرعامل شرکت مدیریت انرژی امید تابان هور با بیان اینکه این شرکت به عنوان یک هلدینگ نیروگاهی، سرمایه‌گذاری در ساخت نیروگاه‌ها را در دستور کار خود قرار داده است، افزود: در حال حاضر ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور 75 هزار مگاوات است که یک درصد آن در اختیار این شرکت قرار دارد.

وی با بیان اینکه با اجرای 2 پروژه، سهم این مجموعه از مجموع ظرفیت نیروگاهی کشور به 1.5 درصد و در 3 سال آتی به 3.5 درصد خواهد رسید، ادامه داد: در میان مدت یعنی افق 5 ساله به دنبال خرید نیروگاه جهرم نیز هستیم تا سهم خود را به 5 درصد ارتقا دهیم.

تقی‌زاده سرمایه شرکت تابان هور را 230 میلیارد تومان عنوان کرد و از افزایش سرمایه این شرکت به 400 میلیارد تومان تا پایان آذرماه امسال خبر داد.

وی صنعت نیروگاهی و فروش انرژی برق را سودآور توصیف و ادامه داد: این صنعت در بلند مدت با حاشیه سود رو به افزایش مواجه می‌شود، چرا که برق به عنوان یک کالا همواره مشتری دارد و در صورتی که قیمت برق واقعی شود، درآمد نیروگاه‌ها سه برابر خواهد شد.

تقی‌زاده با اشاره به اینکه برای تکمیل پروژه‌های این شرکت از منابع ارزان قیمت صندوق توسعه ملی استفاده می‌کنیم، اضافه کرد: برای انجام تمامی پروژه‌ها قرارداد ECA (تبدیل انرژی) منعقد می‌شود و تاکنون نیز چند قرارداد با این شیوه با وزارت نیرو منعقد شده و خوشبختانه آنها برق را طبق قرارداد خریداری کرده‌اند.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش مجموع مطالبات این شرکت از دولت را 180 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: تاکنون 68 میلیارد تومان از این رقم وصول شده و با تعاملی که با وزارت نیرو به عمل آمده دوره تاخیر وصول مطالبات به حدود 4 ماه رسیده است.

*روش‌های کشف قیمت‌ سهام "وهور"

در بخش دیگری از نشست خبری "یک دیدار، یک عرضه"، مهرداد نعمتی مدیرعامل کارگزاری بانک سپه و مشاور عرضه شرکت تابان هور، سود هر سهم سال 95 این شرکت را 269 ریال عنوان و اضافه کرد: قرار است در مجمع سالانه 243 ریال سود به ازای هر سهم تقسیم شود.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص نحوه کشف قیمت سهام "وهور" اظهار کرد: با توجه به اینکه 2 شرکت نیروگاهی برق عسلویه مپنا و نیروگاه دماوند پیش از این سابقه حضور در فرابورس ایران را دارند، می‌توان با استفاده از میانگین P/E  حدود 7.8 مرتبه‌ای این دو شرکت و ضرب آن در EPS سال 95، قیمت را به دست آورد.

به گفته وی، روش دیگر این است که ارزش بازاری دو شرکت نیروگاهی موجود در بازار فرابورس بر ظرفیت اسمی آنها تقسیم شود و 70 درصد NAV به عنوان قیمت مد نظر قرار گیرد.

نظرات کاربران