معامله‌گران بازار سهام با آغاز ماه رمضان و تداوم رکود ...

قرمز پوش شدن دسته‌جمعی نماگرهای بورس/ حکومت تک‌سهم‌ها در بازار خنثی

معامله‌گران بازار سهام با آغاز ماه رمضان و تداوم رکود حاکم بر فضای کسب و کار روز گذشته نیز شاهد معاملاتی رخوت‌آور و خنثی در تالار شیشه‌ای بودند. شاخص کل بورس ۲۵۴ واحد افت کرد.

به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری فارس ؛ شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران در پایان معاملات سه‌شنبه 18 خرداد 94، با کاهش 254 واحدی به رقم 75 هزار و 874 واحد رسید.

شاخص کل هم‌وزن نیز با کاهش 13 و احدی عدد 13 هزار و 858 واحد را برای خود رقم زد.

همچنین شاخص سهام‌ آزاد شناور با کاهش 414 واحدی عدد 84 هزار و 633 واحد را به نمایش گذاشت.  شاخص بازار اول نیز در حالی با کاهش 233 واحدی به رقم 52 هزار و 995 واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با کاهش 224 واحدی عدد 166 هزار و 493 واحد را تجربه کرد.

همچنین شاخص کل فرابورس (ایفکس) با کاهش 2 واحدی روی رقم 812 واحد ایستاد.

بر اساس این گزارش معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت بانک ملت با 33 واحد و گروه سایپا و ایران خودرو با هر یک به میزان 25 واحد کاهش بالاترین تاثیر منفی را در برآورد شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند. در مقابل معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت بانک صادرات ایران با 19 واحد، ایران ترانفسور با 17 واحد و ماشین‌سازی اراک با 14 واحد افزایش، بالاترین تاثیر مثبت را بر محاسبه این نماگر به دوش کشیدند.

به گزارش فارس، ارزش کل معاملات روز گذشته بورس تهران به بیش از 308 میلیارد تومان بالغ شد که از این رقم مبلغ 202 میلیارد تومان در بازار نقدی بورس تهران همزمان با دست به دست شدن 934 میلیون و 272 هزار سهم و اوراق مالی قابل معامله طی 63 هزار و 979 نوبت داد و ستد محقق شده بود.

طی معاملات روز گذشته نماد معاملاتی شرکت‌های گسترش صنایع پیام، بورس انرژی، حمل و نقل توکا، کاشی پارس، پتروشیمی شیراز، سیمان فارس و خوزستان، بیمه پاسارگاد، فرآوری ذغال‌سنگ پرورده طبس از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی و در مقابل نماد معاملاتی اوراق مشارکت شهرداری شیراز و صکوک «صایتل»، فولاد امیرکبیر کاشان، کیمیدارو، فراورده‌های نسوز ایران،‌کارخانجات تولیدی شیشه دارویی رازی، بازرسی فنی و کنترل‌خوردگی تکینکو، کارخانجات پارس الکتریک،‌ حق تقدم خرید توسعه و صنعتی صبا نور و حق تقدم خرید سهام نیرو کلر متوقف شدند.

روز گذشته همچنین آگهی عرضه اولیه سهام شرکت مدیریت انرژی امید تابان هور در نماد معاملاتی «وهور» برای فردا چهارشنبه منتشر شد.

به گزارش فارس، روز گذشته در نماد معاملاتی حق تقدم استفاده نشده بانک آینده در بازار پایه فرابورس 155 میلیون سهم به ارزش بیش از 1.5 میلیارد تومان و به قیمت هر سهم 10 تومان با معاملات درون گروهی از سوی سهامدار عمده روبرو شد.

در نماد معاملاتی فولاد مبارکه اصفهان اما 31 میلیون سهم به ارزش بیش از 36.5 میلیارد تومان از سوی سهامدار عمده کد به کد شد.

در صنعتی دریایی ایران نیز 14.5میلیون سهم به ارزش کمتر از 4 میلیارد تومان با معاملات انتقالی میان کدهای سهامدار عمده روبرو بود.

در نماد حق تقدم استفاده نشده صبا نور نیز اندکی بیش از 15 میلیون سهم به طور بلوکی میان سهامداران عمده جابجا شد.

همچنین سهامدار عمده گسترش صنایع انرژی آذراب 8 میلیون سهم به ارزش کمتر از 2 میلیارد تومان را میان کدهای درون‌گروهی جابجا کرد.

در سخت‌ آژند اما 6 میلیون سهم به ارزش کمتر از 3 میلیارد تومان کد به کد شد.

همچنین 5 میلیون سهم پتروشیمی مبین از سوی سهامدار عمده حقوقی میان کدهای تابعه به ارزش کمتر از 2 میلیارد تومان منتقل شد.

در پتروشیمی جم نیز اندکی بیش از یک میلیون سهم به ارزش بیش از یک میلیارد تومان از سوی سهامدار عمده کد به کد شد.

به گزارش فارس، بازار سهام روز گذشته با آغاز ماه مبارک رمضان و انتظار سنتی این بازار به فرو رفتن در فضایی خنثی و رخوت‌آور شاهد معاملاتی بی‌انگیزه همسو با تداوم سایه سنگین رکود بر فضای کسب و کار بود. در چنین فضایی که بازارگردان‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیز تمایلی برای بازارگردانی سهام در تالاری شیشه‌ای ندارند و همگی در مقابل بازار بدهی و اوراق مالی منتشر شده در این بازار صف کشیدند تنها تک سهم‌ها با عنوان حاکم بلامنازع بازار خنثی فعلی خودنمایی می‌کنند.

تک سهم‌هایی که بیشترین افق سهامداری در ‌آنها شاید به 3 ماه هم نرسد.

این در حالی است که فصل مجامع به روزهای پرترافیک خود نزدیک می‌شود و شرکت‌های بزرگ خود را آماده میزبانی از سهامداران و ارائه گزار ش‌های عملکردی نچندان دلچسب می‌کنند.

به گزارش فارس،‌در میان همهمه روز گذشته انتشار آگهی واگذاری سهام مدیریتی گروه بهمن از سوی موسسه اعتباری کوثر که شنیده‌ها حاکی از خریداری این دارایی از سوی مجموعه قطعه‌سازی کروز دارند قابل تامل بود. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که هفته گذشته پس از آنکه معاون اول رئیس جمهور از این مجموعه قطعه‌سازی بازدید کرد حدس و گمان‌ها مبنی بر واگذاری سهام تحت تملک کروز در ایران خودرو به مجموعه فیات در قبال واگذاری سهام گروه بهمن به شرکت کروز را پررنگ‌تر کرده است. اقدامی که به نظر می‌رسد فراتر از بازی‌های سهامداری از رفتارهای سیاسی تبعیت می‌کند.

به گزارش فارس، روز گذشته بازار سهام بازاری خنثی و بی‌انگیزه بود که با افزایش ورود و خروج نوسانگیران در شرکت‌های مختلف در نخستین روز ماه رمضان درجا می‌زند.

نظرات کاربران