بازار سهام در حالی کار خود را با روندی مثبت و ...

شاخص کل بورس تهران 117 واحد درجا زد/ کم‌ طاقتی بازار سهام در برابر حمایت‌ها

بازار سهام روز گذشته در حالی کار خود را با روندی مثبت و امیدوارکننده شروع کرد که در میانه بازار با افزایش عرضه در برابر تقاضای سهام شاهد درجا زدن نماگرهای منتخب خود بود؛ بازاری که روز گذشته حتی نوسان‌گیران را هم از شرایط کنونی ترساند.

به گزارش خبرنگار بورس خبر گزاری فارس ؛ شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران در پایان معاملات روز دوشنبه 24 خرداد ماه 95، با کاهش 117 واحدی به رقم 74 هزار و 700 واحد رسید.

شاخص کل هم‌وزن اما با رشد 26 واحدی عدد 13 هزار و 576 واحد را به نمایش گذاشت.

شاخص سهام آزاد شناور اما با کاهش 59 واحدی به عدد 82 هزار و 887 واحد دست یافت.

شاخص بازار اول نیز در حالی با کاهش 39 واحدی به عدد 51 هزار و 840 واحد رسید که شاخص بازار دوم با 508 واحد کاهش، به عدد 165 هزار و 905 واحد دست یافت.

روز گذشته همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) بدون تغییر نه چندان محسوسی روی عدد 789 واحد ایستاد.

بر اساس این گزارش روز گذشته معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با 67 واحد، بانک ملت با 31 واحد و سرمایه‌گذاری سایپا با 26 واحد کاهش، بالاترین تاثیر منفی را در برآورد شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند. در مقابل نماد معاملاتی سه شرکت ملی صنایع مس ایران با 34 واحد، گسترش نفت و گاز پارسیان با 25 واحد و ماشین‌سازی اراک با 19 واحد افزایش، بالاترین تاثیر مثبت را در محاسبه این نماگر به دوش کشیدند.

به گزارش فارس، ارزش کل معاملات روز گذشته بورس تهران به بیش از 154 میلیارد تومان بالغ شد که ناشی از دست به دست شدن 676 میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی 52 هزار و 933 نوبت داد و ستد بود.

طی معاملات نماد معاملاتی شرکت‌های سرمایه‌گذاری مس سرچشمه، پتروشیمی فجر، پتروشیمی شازند، کارخانجات تولیدی شیشه دارویی رازی، گروه دارویی البرز، صنایع شیمیایی فارس، سرمایه‌گذاری سایپا، حق تقدم خرید سهام بیمه نوین از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی و در مقابل نماد معاملاتی شرکت‌های فنرسازی زر، حق تقدم خرید سهام بین‌المللی محصولات پارس متوقف شدند.

همچنین 99.97 درصد سهام کنترلی شرکت گروه ارزش‌آفرینان پاسارگاد به قمیت پایه هر سهم 1060 تومان روی میز فروش فرابورس قرار گرفت.

به گزارش فارس ،معاملات انتقادی در نماد حق تقدم استفاده نشده بانک آینده با جابجایی 159 میلیون سهم به ارزش بیش از 1.5 میلیارد تومان ادامه یافت.

در نماد معاملاتی صنایع دریایی ایران اما روز گذشته اندکی بیش از 25 میلیون سهم به ارزش بیش از 6 میلیارد تومان کد به کد شد.

از معاملات کد به کد حقوقی‌ها اگرچه خبری نبود اما بازار سهام با نگرانی از کاهش افت شدید حجم و ارزش معاملات سهام علی‌رغم آنکه کار خود را صبح روز گذشته در مداری مثبت آغاز کرد‌، اما نتوانست در برابر فروشندگان نگران سهام در اغلب گروه‌های پیشرو طاقت بیاورد.

در بازار سهام اگرچه در شکل‌گیری صف‌های فروش خبری نبود اما بازارگردانی سهام در کنار حجم اندکی معاملات بازار روندی متعادل اما رو به منفی را در گروه‌های پیشرو به نمایش گذاشت.

بازار در گروه خودرویی‌ها شاهد درجا زدن قیمت سهام با غلبه عرضه بر تقاضای سهام بود هرچند که روندی متعادل را در اغلب نمادهای معاملاتی پیشرو این گروه به نظاره نشسته بود.

بازار سهام که پس از اجرای برجام پایان رکود 2.5 ساله خود را جشن گرفته بود این روزها خسته از معاملات درون‌گروهی و کد به کد برخی‌ حقوقی‌ها در شرایطی قرار گرفته که نه راه پس برای آن باقی مانده و نه راه پیش؛ در چنین وضعیتی کلیت بازار سهام در شرایط انتظار، رخوت و فقر نقدینگی تا زمان افزایش اطمینان از تحقق واقعیت‌های عملیاتی شرکت‌ها در میان‌مدت به سر می‌برد.

به گزارش فارس، عملیات بازارگردانی سهام از طریق نمادهای معاملاتی ملی صنایع مس ایران، گسترش نفت و گاز پارسیان، بانک پاسارگاد، فولاد مبارکه و پالایش نفت بندرعباس به کمک شاخص کل بورس آمد تا این نماگر را در برابر حمایت‌های جدید آن حفظ کند، هرچند که بازار از الگوی چارتی مشخصی تبعیت نمی‌کند، اما با این حال روند بازار نشان می‌دهد که در برابر عرضه‌های شدید تمایلی برای سقوط آزاد قیمت سهام وجود ندارد.

آنچه مسلم است بازار سهام به عنوان بازتاب‌دهنده شرایط اقتصادی و کسب و کار حاکی از اوضاع کنونی صنایع کشور داشته که در شرایط رکود فعلی به دنبال دست‌آویزی برای حفظ خود هستند.

از منظر کارشناسان بازار سهام هم اکنون نیازمند انگیزه و حمایت به منظور از دست رفتن اعتماد شکل‌ گرفته بازار پس از اجرایی شدن توافق برجام دارد. بازاری که حتی نوسانگیران را نیز به فردای تالار شیشه‌ای بی‌اطمینان کرده است.

نظرات کاربران