معاملهگران بازار سهام روز گذشته در غیبت بازارگردانها و حقوقیهای حامی بازار برای معاملات بلوکی و کد به کد شاهد معاملاتی کم حجم و کم نوسان در اغلب نمادهای معاملاتی است. بازاری که امروز شاهد حمایت حقوقیها از خودروییها بود.
به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری فارس ، شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران در پایان معاملات روز شنبه 29 خردادماه 95 با افزایش 29 واحدی به رقم 73 هزار و 906 واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز با افزایش 2 واحدی عدد 13 هزار و 504 واحد را تجربه کرد. شاخص سهام آزاد شناور اما با افزایش 119 واحدی به عدد 82 هزار و 37 واحد دست یافت. شاخص بازار اول اما در حالی با افزایش 56 واحدی به رقم 51 هزار و 279 واحد رسید که شاخص بازار دوم با کاهش 146 واحدی عدد 164 هزار و 202 واحد را به نمایش گذاشت.
روز گذشته همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) با کاهش 3 واحدی، به رقم 773 واحد دست یافت.
بر اساس این گزارش معاملات روز گذشته سهام در نماد معاملاتی سه شرکت گروه مپنا با 32 واحد، سرمایهگذاری غدیر و ایران ترانسفو هر یک به میزان 19 واحد افزایش، بالاترین تأثیر مثبت را در برآورد شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند، در مقابل معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت فولاد مبارکه به 35 واحد، پالایش نفت تبریز و هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس هر یک به میزان 16 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را در محاسبه این نماگر به دوش کشیدند.
به گزارش فارس ارزش کل معاملات بورس تهران به بیش از 143 میلیارد تومان بالغ شد که ناشی از دستبهدست شدن 628 میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی 41 هزار 691 نوبت دادوستد بود.
طی معاملات روز گذشته نماد معاملاتی شرکتهای پرمیت، صنایع بستهبندی مشهد، سرمایهگذاری صنایع ایران، فولاد امیرکبیر کاشان، کمکفنر ایندامین سایپا، کارخانجات تولیدی شهید قندی، صنایع ریختهگری ایران، داروسازی دکتر عبیدی، بهنوش ایران، گسترش سرمایهگذاری ایرانخودرو، حق تقدم خرید سهام سرمایهگذاری مسکن شمال غرب، ذوبآهن اصفهان، بیمه میهن، اوراق مشارکت شهرداری دزفول، اوراق مشارکت شهرداری شیراز، از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی و در مقابل نماد معاملاتی شرکتهای صنعی محورسازان ایرانخودرو، صنایع کاشی و سرامیک سینا، آهن و فولاد ارفع، تولید برق عسلویه مپنا، ساختمان اصفهان، کارخانههای صنعتی آزمایش، حق تقدم خرید سهام بیمه ملت، متوقف شدند.
به گزارش فارس در نماد معاملاتی حق تقدم استفاده نشده بانک آینده 159 میلیون، حق تقدم به ارزش بیش از 1.5 میلیارد تومان به کدهای درونگروهی سهامدار عمده جابجا شد.
در نماد معاملاتی اعتبار توسعه اما روز گذشته کمتر از 40 میلیون سهم به ارزش بیش از 5 میلیارد تومان در بازار پایه توافقی میان کدرهای درونگروهی منتقل شد. امروز صنعتی دریایی ایران (صدرا) معاملات کد به کد خود را به 14.5میلیون سهم به ارزش کمتر از 4 میلیارد تومان تداوم داد. در نماد معاملاتی پتروشیمی جم امروز اما اندکی بیش از 2 میلیون سهم به ارزش 2 میلیارد تومان میان کدهای درونگروهی سهامدار عمده کد به کد شد.
بر اساس این گزارش روز گذشته بازار سهام کار خود را در حالی آغاز کرد که به نظر میرسید از حامیان سنتی نماگرهای بازار سهام، خبری نیست. حجم ارزش معاملات امروز بازار در حالی با کاهش مواجه بود که معاملات کد به کد روزانه حقوقیهای حامی سنتی بازار پس از بروز برخی اعتراضها مبنی بر بلوکزنی در بازار خردهفروشی آنها بسیار معدود و نزدیک به صفر بود. در این میان حقوقیهای حامی خودروییها امروز با حمایت از سهام این گروه بهویژه در گروه سایپا روند متعادلی بر این گروه حاکم کردند. امروز در نماد ماشینآلات برقی نماد معاملاتی «بترانس» با افزایش تقاضا از سوی معامله گران اغلب حقیقی روبرو بود. امروز حمایت بازارگردانها شامل حال گروه مپنا نیز شد و این سهم امروز با کد به کد شدن 8 میلیون سهمی از سوی سهامدار عمده حقوقی خود با هدف سبز نگاه داشتن قیمت پایانی سهم، در مواجهه با الگوی حمایتی پیش روی خود بود.
در نماد معاملاتی سرمایهگذاری غدیر نیز سهامدار عمده حقوقی با معامله کد به کد 46 میلیون سهمی در بازار خردهفروشی حامی این سهم در حولوحوش صفر تابلو بود.
به گزارش فارس، در گروه سرب و روی خبرهایی مبنی بر تحولات بنیادین در «فسرب » و خبرهایی مبنی بر راهاندازی خط تولید سرب این شرکت همچنان بر صف خرید میلیونی آن افزوده است. علیرغم افزایش عرضه در گروه فلزات اساسی افزوده است. در نماد معاملاتی سایپا نیز اگرچه انتظار برای افزایش عرضه سهام بعد از بازگشایی نماد سرمایهگذاری سایپا افزایش یافته، اما گمانهزنی بر سر معامله بلوکی سرمایهگذاری رنا و خرید این سهام از سوی سرمایهگذاری سایپا باعث گمانهزنیهای مختلف برای گروه سایپا و زیرمجموعههای آن شده است. درعینحال موضوع کاهش نرخ سود بانکی اگرچه در محافل بورسی همچنان معتبر و نقلقول میشود، اما به نظر میرسد با توجه به سایه سنگین رکود در کسبوکار همچنان سپردههای بزرگ و پرحجم ماندن در گاوصندوقهای بانکی را بهجای گرایش بهسوی بازار سرمایه ترجیح دهند.
به گزارش فارس، بازار سهام بازاری کمرمق و کمنوسان بود که در غیاب اغلب حقوقیهای حامی بازار سهام ترجیح میداد تا همچنان سهمهای کوچک و یا برخوردار از سود تقسیمی مناسب در مجامع ازجمله داروییها را موردتوجه قرار دهد. بازاری که حتی شاهد فروشندگان کم تعداد سهام بهمنظور تأمین نقدینگی برای عرضههای اولیه پیش روی است.