معاملهگران بازار سهام روز گذشته شاهد افت حجم و ارزش معاملات سهام بودند، بازاری که پس از اعتراضهای پراکنده بابت معاملات بلوکی برخی حقوقیهای حامی بورس به نظر میرسد با لجبازی آنها در عدم حمایت از بازار مواجه است.
به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری فارس ؛ شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران در پایان معاملات روز یکشنبه 30 خرداد ماه 95 با کاهش 878 واحدی به رقم 73 هزار و 27 واحد رسید.
شاخص کل هموزن نیز با کاهش 91 واحدی عدد 132 هزار و 413 واحد را به نمایش گذاشت. همچنین شاخص سهام آزاد شناور با افت 918 واحدی به رقم 81 هزار و 118 واحد رسید.
شاخص بازار اول اما در حالی با کاهش 669 واحدی به عدد 50 هزار و 610 واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با کاهش 1595 واحدی روی رقم 162 هزار و 609 واحد ایستاد.
شاخص کل فرابورس (آیفکس) با افت 8 واحدی روی عدد 765 واحد درجا زد.
براساس این گزارش معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت مخابرات ایران با 207 واحد، تاپیکو با 169 واحد و پالایش نفت بندرعباس با 53 واحد کاهش، بیشترین تاثیر منفی را در محاسبه شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند. در مقابل معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت ملی صنایع مس ایران و پتروشیمی فجر هر یک به میزان 20 واحد و فولاد مبارکه با 15 واحد افزایش بالاترین تاثیر مثبت را در برآورد این نماگر به نام خود ثبت کردند.
به گزارش فارس، ارزش کل معاملات بورس تهران به بیش از 132 میلیارد تومان بالغ شد که ناشی از دست به دست شدن 634 میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی 52 هزار و 400 نوبت داد و ستد بود.
طی معاملات روز گذشته نماد معاملاتی قند لرستان، حفاری شمال، حق تقدم خرید سهام پتروشیمی شازند، حق تقدیم خرید کویرتایر، اوراق گواهی سپرده عام بانک گردشگری از سوی ناظر بازار سهم متوقف و در مقابل نماد معاملاتی شرکتهای کربن ایران، صنایع کاشی و سرامیک سینا، سرمایهگذاری توسعه و عمران استان کرمان، مخابرات ایران و حق تقدم خرید آن، فولاد خوزستان و تاپیکو بازگشایی شدند.
همچنین 5 درصد از کل سهام شرکت سرمایهگذاری توسعه گوهران امید به قیمت پایه هر سهم 108 تومان برای اولین بار کشف قیمت و پذیرهنویسی عمومی شد.در این عرضه اولیه سهم هر معاملهگر برخط (آنلاین) 4 هزار سهم بوده است.
به گزارش فارس 159 میلیون حق تقدم استفاده نشده بانک آینده با معاملات انتقالی سهامدار عمده روبرو بود.
در نماد معاملاتی اعتباری توسعه نیز اندکی بیش از 39 میلیون سهم به ارزش بیش از 5 میلیارد تومان به طور بلوکی میان سهامداران عمده حقوقی این سهم جابجا شد.
در بانک تجارت نیز کمتر از 20 میلیون سهم به ارزش 2 میلیارد تومان کد به کد شد.
تداوم معاملات انتقالی در صنعتی دریایی ایران به جابجایی 14.5 میلیون سهمی این شرکت به ارزش کمتر از 4 میلیارد تومان منتهی شد.
در گسترش صنایع انرژی آذراب نیز همین وضعیت برقرار بود به طوری که 8 میلیون سهم به ارزش حدود 2 میلیارد تومان در این سهم منتقل شد.
در گلتاش اما حدود 3 میلیون سهم به ارزش 4 میلیارد تومان کد به کد شد.
همچنین در پتروشیمی جم اندکی بیش از 2 میلیون سهم به ارزش 2 میلیارد تومان از سوی سهامدار عمده حقوقی کد به کد شد.
بر اساس این گزارش بازار سهام همسو با کاهش حجم و ارزش معاملات روزانه شاهد افت تقاضا در اغلب نمادهای معاملاتی پیشرو بود. بازار سهام که از ابتدای هفته جاری با کاهش فعالیت سهامداران حقوقی حامی بورس مواجه شده همچنان شاهد افت حجم و ارزش معاملات است. پیش از این حقوقیهای حامی بازار در چنین شرایطی برای حمایت از حجم معاملات به معاملات درون گروهی و بلوکی روی میآوردند و این در حالی است که اعتراضهای پراکنده در این زمینه باعث شده تا از منظر برخی کارشناسان بازار با دنده لج حقوقیها روبرو باشد.
با این همه شرکتهای معدنی کوچک و همچنین برخی قطعهسازیها در کنار شرکتهای دارویی در حالی مورد توجه نوسانگیران حرفهای بازار قرار گرفتند که بازار بدهی و اوراق مشارکت این روزها با تقاضای پرحجمی از سوی حقوقیها و صندوقهای سرمایهگذاری روبرو است.
به گزارش فارس،بازار سهام بازاری متعادل و رو به منفی بود که با غیبت محسوس حقوقیهای حامی بازار سهام در بیوزنی و رخوت کامل درجا میزند.