به گزارش ایرنا،تارنماي 'كاتاديتا' روز جمعه به نقل از 'دانيل پوربا' معاون پرتامينا در بخش زنجيره عرضه يكپارچه، اعلام كرد براي حل مشكل فرآيند پرداخت هزينه خريد اين محموله هاي گاز از ايران مذاكرات آغاز شده است.
وي گفت كه به دليل اين مشكل شركت نفت و گاز اندونزي (پرتامينا) تاكنون قادر به واردات نفت خام و گاز از ايران نشده است و جهت حل اين مشكل با ايران در حال مذاكره است.
اين مقام پرتامينا اندونزي مشكل اصلي را نظام پرداخت عنوان كرد و گفت كه همه بانك ها قادر به تسهيل انجام اين نوع معاملات نيستند.
تارنماي 'كاتاديتا' نوشت: گاز مايع وارداتي از ايران براي تامين نيازهاي داخلي اندونزي كه قادر به توليد اين گاز نيست، اهميت دارد.
اندونزي به منظور تامين نياز داخلي خود بايد ۶۰ درصد از گاز مايع مورد نياز خود را از خارج وارد كند و ميزان واردات نيز با توجه به افزايش مصرف، در سال هاي آينده روند صعودي خواهد داشت.
مصرف گاز مايع در اندونزي سال گذشته به هفت ميليون تن رسيد كه حدود پنج ميليون و ۵۶۰ هزار تن از آن، يارانه اي بود.
جاواي غربي يك از بزرگ ترين مصرف كنندگان گاز مايع است كه ميزان مصرف آن در سال گذشته به يك ميليون و ۱۶۰ هزار تن رسيد.
بر اساس پيش بيني ها، مصرف گاز مايع اندونزي در سال جاري به هفت ميليون و ۸۰۰ هزار تن افزايش مي يابد.
'سوديرمان سعيد' وزير انرژي اندونزي نيز تاكيد دارد خريد گاز مايع از ايران، بهترين گزينه براي اندونزي است.
وي گفت كه شركت پرتامينا در خريد گاز مايع تخفيف مي گيرد و ميزان آن ۲۵ دلار زير قيمت بازار است.
شركت نفت و گاز اندونزي همچنين در تلاش براي خريد نفت خام از شركت هاي داخلي اين كشور است و اميدوار است از برخي شركت هاي داخلي تا سه ماهه دوم امسال، ۲۰۰ هزار بشكه نفت در روز خريداري كند.
پرتامينا به دليل استفاده از نفت هاي گوناگوني كه در اختيار اين شركت قرار مي گيرد و براي تامين سوخت به دنبال اجاره پالايشگاه از كشورهايي مانند هند، كره جنوبي، ژاپن، چين و سنگاپور است تا بتواند نسبت به تصفيه نفت هاي گوناگون اقدام كند.