عضو هیئت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن ایران گفت: هم اکنون بیش از 270 واحد تولیدی لوله و اتصالات پلی اتیلن با ظرفیت یک میلیون و 300 هزار تن در سال عضو این انجمن هستند.
محسن جمالیان ضمن اشاره به این جمله که قدمت لوله های پلی اتیلن در جهان به 70 سال می رسد، افزود: تولید این محصول در اواخر دهه 50 میلادی در آلمان کلید خورد.
وی همچنین اظهارداشت: اواخر دهه 40 شمسی مصرف لوله های پلی اتیلن برای سیستم های آبیاری در دستور کار کشور ایران قرار گرفت و به مرور در حوزه های مختلف دیگر از قبیل انتقال آب، فاضلاب، دوغاب های صنعتی، صنعت ساختمان وغیره تسری پیدا کرد.
عضو هیئت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن ایران با بیان اینکه نخستین کارخانه تولید لوله های پلی اتیلن در سال 1354 در کشور تاسیس شد، گفت: تامین این کالا در مملکت از سال 1340 تا 1353 از محل واردات بود.
وی در ادامه از وجود چهار کارخانه تولید لوله های پلی اتیلن در دوران قبل از انقلاب در ایران خبرداد و افزود: این تعداد در حال حاضر به بیش از 270 واحد رسیده است.
جمالیان تصریح کرد: ایران در تولید لوله های پلی اتیلن نه تنها از دنیا عقب نیست بلکه در بسیاری موارد جلوتر هم رفته است.
وی اضافه کرد: خوشبختانه تولید لوله های پلی اتیلن با قطر بیش از دو هزار میلیمتر در دنیا برای نخستین بار در ایران تولید شده است.
عضو هیئت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن ایران گفت: لوله های پلی اتیلن ساخت داخل امروز از قابلیت صادرات حتی به کشورهای توسعه یافته جهان برخوردار است چرا که این کالا مبتنی بر دانش، فناوری، تکنولوژی و استانداردهای روز دنیا تولید و به بازار مصرف عرضه می شود.
وی با اشاره به این جمله که هم اکنون میزان مصرف لوله پلی اتیلن در کشور 400 هزار تن در سال است، افزود: بیشترین مشتریان این کالا در ایران دستگاه های دولتی از قبیل وزارت جهاد کشاورزی، نیرو و غیره هستند.
جمالیان در ادامه از تولید سالانه یک میلیون و 300 هزار تن لوله پلی اتیلن در ایران خبرداد و یادآورشد: در حال حاضر نیاز کشور به این کالا تنها 25 درصد است.