رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی اظهار کرد: بازار گوشی موبایل به دلیل عدم تخصیص ارز دولتی دچار وضعیت وخیمی شده است و طی ۲۰ روز گذشته شاهد افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت انواع گوشی در این بازار هستیم.
مهدی محبی با اشاره به وضعیت بازار گوشی تلفن همراه در پی نوسان نرخ ارز طی هفته های اخیر، اظهار داشت: بازار گوشی موبایل به دلیل عدم تخصیص ارز دولتی به این صنف و مشکلات واردات، دچار وضعیت وخیمی است و طی ۲۰ روز گذشته شاهد افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت انواع گوشی در این بازار هستیم.
وی با بیان اینکه به دلیل مشکلات موجود، واردکنندگان از واردات گوشی به صورت رسمی خودداری می کنند، افزود: بازرگانان موبایل، کارت بازرگانی را کنار گذاشته و به صورت شخصی از طریق گذرنامه به صورت مسافری، گوشی وارد می کنند.
محبی در مورد این ترفند جدید که از سوی بازرگانان موبایل انجام می شود، گفت: هم اکنون به دلایلی که مشخص نیست، سیستم گمرک باز است و هر مسافر با یک گذرنامه می تواند تا ۵ هزار گوشی را به صورت مسافری وارد کشور کند. به همین دلیل بازرگانان با پرداخت عوارض گوشی مسافری، نسبت به واردات گوشی اقدام می کنند و دست از واردات رسمی تجاری کشیده اند.
رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی با بیان اینکه تنها در صورتی که ارز ۴۲۰۰ تومانی به این صنف اختصاص داده شود، امکان بازگشت قیمت وجود دارد، خاطرنشان کرد: این موضوع باید از سوی بانک مرکزی و وزارت صنعت پیگیری شود که هم اکنون نیز شنیده می شود، برای این صنف دلار ۶۵۰۰ تومانی درنظر گرفته شده است. چنانچه این اتفاق بیافتد، نمی توان امیدوار بود که قیمت گوشی به قیمت اولیه خود بازگردد.
وی با بیان اینکه گفته شده که ظرف دو هفته آینده، تکلیف این موضوع مشخص می شود، تاکید کرد: در صورتی که دلار ۴۲۰۰ تومانی به این صنف تعلق بگیرد، وضعیت آشفته این بازار تا حدی آرام خواهد شد.