حباب سکه تا سطح 200 هزار تومانی کاهش یافت

روز گذشته، دلار بار دیگر زیر مرز 10 هزار تومانی نوسان کرد. دراین روز، صرافی‌های بزرگ منتخب بازارساز، قیمت دلار را 9 هزار و 940 تومان درج کردند. قیمت سکه تمام نیز در این روز 40 هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت 3 میلیون و 390 هزار تومان رسید.

در چهارمین روز هفته، سکه تمام بهار آزادی 40 هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت 3 میلیون و 390 هزار تومان رسید. افت قیمت فلز گرانبهای داخلی در حالی به ثبت رسید که در بازارهای جهانی، اونس طلا رویه افزایشی داشت و تا ساعت 3 بعدازظهر به آستانه مرز مهم هزار و 250 دلاری رسیده بود.

با وجود رشد بهای اونس، به‌نظر می‌رسد معامله‌گران بازار داخلی به دو عامل دیگر توجه بیشتری کردند و در نتیجه فروش‌های سکه در بازار افزایش یافت. اولین عامل عدم توان دلار برای صعود به سوی سطوح بالاتر بود که سکه‌ بازان در 10 روز اخیر به آن دل‌بسته بودند.

دومین عامل نیز حباب مثبتی است که سکه در روزهای اخیر گرفتار آن شده است و به‌دلیل آنکه ارزش ذاتی سکه از ارزش بازاری آن کمتر است، احتمال آنکه سکه به عوامل کاهشی بیش از حد معمول واکنش نشان دهد، بیشتر می‌شود. در واقع، روز گذشته سکه با توجه به افزایش بهای اونس نباید در شرایط عادی 40 هزار تومان از ارزش خود را از دست می‌داد، ولی حبابی که از روزهای گذشته در این بازار ایجاد شده است، موجب می‌شود که قیمت این فلز گرانبها شکننده‌تر از گذشته باشد. با افت دیروز که بیش از حد تناسب بود، حباب سکه تا سطح 200 هزار تومانی کاهش یافت. این در حالی بود که روز دوشنبه حباب این فلز گرانبها حدود 245 هزار تومان بود. از نظر فعالان، سکه‌بازان انتظار نداشتند قیمت دلار برای مدت طولانی زیر مرز 10 هزار تومانی باقی بماند و ادامه نوسان این ارز زیر مرز یاد شده فروش‌های بیشتری را در بازار سکه موجب خواهد شد.

روز گذشته، دلار بار دیگر زیر مرز 10 هزار تومانی نوسان کرد. دراین روز، صرافی‌های بزرگ منتخب بازارساز، قیمت دلار را 9 هزار و 940 تومان درج کردند که 50 تومان پایین‌تر از روز دوشنبه بود. به گفته فعالان، ادامه عرضه دلار زیر مرز 10هزار تومانی نشان دهنده آن است که بازارساز حداقل در کوتاه‌مدت تمایلی ندارد که قیمت در سطوح بالاتر نوسان کند. در بازار آزاد نیز روز گذشته قیمت توانی برای نوسانات شدید نداشت و عمدتا در مرز 10 هزار تومانی تغییرات خود را انجام داد. به گفته فعالان، دیروز افراد زیادی در بازار حضور نداشتند و حجم معاملات به میزان بسیار کمی رسیده بود. در چنین شرایطی که تقاضای زیادی در بازار وجود نداشت، برخی معامله‌گران غیررسمی حتی حاضر بودند دلار خود را پایین‌تر از مرز 10 هزار تومانی به فروش برسانند.

به گفته یکی از بازیگران باتجربه بازار، در‌صورتی‌که میزان تقاضا در همین سطوح فعلی باقی بماند، احتمال کمی وجود دارد که قیمت دلار نوسانات زیادی را طی روزهای آتی تجربه کند. این در حالی است که گروه دیگری باور دارند، هر چقدر به آغاز سال جدید میلادی نزدیک‌تر شویم و به‌خصوص در هفته اول سال جدید میلادی، میزان تقاضا شدت بیشتری پیدا می‌کند. از نظر آنها، با توجه به چنین چشم‌اندازی می‌توان انتظار داشت که قیمت دلار کمی از سطوح فعلی فاصله بگیرد. این در حالی است که کاهشی‌های بازار نگاه متفاوتی دارند. از نظر آنها، با عرضه‌ای که بازارساز در هفته‌های اخیر انجام داده است، این انتظار را می‌توان داشت که بتواند پاسخگوی تقاضای فصلی نیز باشد. به گفته آنها، در روزهای اخیر نیز صرافی‌های بانکی خریدهای اسکناس بیشتری داشتند و در نتیجه سمت عرضه بازارساز ممکن است تقویت نیز شده باشد. عموما در بازار ارز، بیشتر معامله‌گران به‌دلیل پایین آمدن شدت نوسانات، بااحتیاط زیادی در موردافزایش قیمت صحبت می‌کنند. در این شرایط، کارشناسان ضمن اشاره به تغییر وضعیت انتظاری باور دارند، بازارساز باید قیمت را در سطحی نگه دارد که توان حمایت از آن را داشته باشد و اجازه ندهد که قیمت دچار شوک‌های نوسانی شود که موجب ورود تقاضای احتیاطی به بازار می‌شود. به گفته آنها، مهم‌ترین عاملی که در هفته اول مهرماه قیمت را به سطح 19 هزار تومانی برد، ورود تقاضای افراد عادی به بازار بود و بازارساز باید طی ماه‌های آتی تمام تلاش خود را به کار بندد تا از بازگشت این نوع تقاضا به بازار جلوگیری کند.

<همکو:‌ اخبار و تحلیل صنعت پلیمر>

قیمت ارز و دلار، قیمت طلا و سکه

نظرات کاربران