به گفته فعالان پس از اینکه روز یکشنبه دلار نتوانست به زیر مرز ۱۱ هزار تومانی نزول کند، میزان خریدها در بازار بالا رفت و این روند در ابتدای روز دوشنبه نیز ادامه یافت. در این میان برخی از معاملهگران همچنان سعی میکردند این باور را به بازار تلقین کنند که نقدینگی جدیدی با تصویب طرح یکفوریتی الزام بانک مرکزی نسبت به پرداخت ۵۰ درصد سود سهام و مالیات علیالحساب در راه بازارهای سکه و ارز خواهد بود. در این میان روز دوشنبه بانک مرکزی اطلاعیهای را منتشر کرد که به بخشی از جوسازیهای دلالان نیز پاسخ میداد.
در سومین روز هفته دلار و سکه دومین افزایش متوالی را تجربه کردند، ولی هیچکدام نتوانستند قدم به بالای سطوح مقاومتی بگذارند. روز گذشته شاخص ارزی ۱۸۰تومان افزایش را تجربه کرد و به قیمت ۱۱ هزار و ۶۸۰ تومان رسید. باوجود این رشد، دلار نتوانست به بالای مرز ۱۲ هزار تومانی برود و معاملهگران در شکستن این مرز مقاومتی ناکام ماندند. آنسوتر در بازار سکه، این فلز گرانبها ۵۰ هزار تومان رشد قیمت را به ثبت رساند و به بهای ۴ میلیون و ۱۷۰ هزار تومان رسید. فلز گرانبهای داخلی تا ساعت ۴ بعدازظهر نتوانسته بود به بالای مرز ۴ میلیون و۲۰۰ هزار تومانی برود.
به گفته فعالان پس از اینکه روز یکشنبه دلار نتوانست به زیر مرز ۱۱ هزار تومانی نزول کند، میزان خریدها در بازار بالا رفت و این روند در ابتدای روز دوشنبه نیز ادامه یافت. در این میان برخی از معاملهگران همچنان سعی میکردند این باور را به بازار تلقین کنند که نقدینگی جدیدی در راه بازارهای سکه و ارز خواهد بود. آنها خبر تصویب طرح یکفوریتی الزام بانک مرکزی نسبت به پرداخت ۵۰ درصد سود سهام و مالیات علیالحساب را برجسته میکردند و تصویب آن را عاملی میدانستند که منجر به افزایش نقدینگی خواهد شد. در این میان روز دوشنبه بانک مرکزی اطلاعیهای را منتشر کرد که به بخشی از جوسازیهای دلالان نیز پاسخ میداد.
در این اطلاعیه در گام اول عنوان شده بود که مصوبه مجلس برای اجرایی شدن نیاز به تایید شورای نگهبان دارد. ثانیا در صورت تصویب، بانک مرکزی با افزایش پاسخدهی به تقاضای ارزی نسبت به پرداخت مابهالتفاوت اقدام خواهد کرد. ولی در مورد بازار ارز معاملهگران دو تصور متفاوت را از این اطلاعیه برداشت کردند. گروهی باور داشتند با افزایش عرضه ارز بهطور طبیعی قیمت دلار در هفتههای آینده رو به سوی قیمتهای پایینتر خواهد داشت. این در حالی بود که گروه دیگری عنوان میکردند ممکن است بانک مرکزی برای اینکه با هزینه کمتری سود سهام و مالیات علیالحساب را بپردازد، در نرخهای بالاتر اقدام به فروش دلار کند. در واقع دسته دوم برداشت کاملا متناقضی نسبت به دسته اول داشتند و سعی میکردند با جوسازی پیرامون این تصور که بانک مرکزی در نرخهای بالاتر اقدام به فروش دلار خواهد کرد، خریداران روز دوشنبه را در بازار نگه دارند. نگرانی آنها از این بود که مبادا خریداران از هراس افزایش عرضه ارز بازار را ترک کنند. با وجود تلاش این دسته در ساعات پایانی بازار میزان فروش دلار افزایش یافت و قیمت این ارز که تا محدوده ۱۱ هزار و ۸۰۰ تومانی افزایش یافته بود، حدود ساعت ۴ بعدازظهر تا عدد ۱۱ هزار و ۶۸۰ تومان عقبنشینی کرد. در واقع میتوان گفت برداشت بازار حداقل در روز دوشنبه از اطلاعیه بانک مرکزی آن بود که میزان عرضه افزایش پیدا خواهد کرد.
در این میان برخی از معاملهگران باور داشتند، روز دوشنبه بازار چندان تحتتاثیر اخبار نبود و بیشتر تحتتاثیر متغیرهای درونی، قیمت دلار جا به جا شد. عدهای باور داشتند، تغییرات نرخ حواله درهم عامل اصلی نوسانات دلار در بازار داخلی بود و گروه دیگری باور داشتند، نوسانگیران بهدلیل تصور افزایش عرضه ارز در مرز ۱۲ هزار تومانی، فروشهای ارز خود را بالا بردند.روز گذشته نرخ حواله درهم در مقاطعی از روز به بالای مرز ۳ هزار و ۲۰۰ تومان سرک کشید ولی به گفته فعالان در ساعات انتهایی روز به حدود ۳ هزار و ۱۹۵ تومان رسید. نرخ حواله درهم و دلار بازار داخلی با یکدیگر رابطه مستقیم دارند و بهطور سنتی این انتظار وجود دارد که هم جهت با یکدیگر حرکت کنند.گروه دیگری باور داشتند، هر زمان قیمت دلار در حوالی بالا یا پایین مرز ۱۲ هزار تومان قرار گرفته است، میزان فروش ارز توسط صرافیهای منتخب بازارساز افزایش یافته است. تصور اینکه بار دیگر بازارساز در این مرز فروشهای خود را بالا ببرد، ممکن است زمینهساز عقبنشینی نوسانگیران شده باشد. روز گذشته ارزش دلار در هرات افغانستان و سلیمانیه عراق نیز تفاوت چندانی با بازار تهران نداشت و از این محل فضای بازار ارز داخلی متاثر نشد.