«سیدحمید زارع» با بیان اینکه امسال دو اورهال بزرگ در پتروشیمی پارس انجام شد، گفت: یک اورهال که مربوط به واحد استایرن مونومر بود، موجب شد که از اوایل دی ماه، واحد استایرن مونومر با ظرفیت 104 تا 105 درصد تولید کند که علاوه بر تأمین کامل نیاز داخل، مازاد این محصول هم صادر شود.
رئیس مجتمع پتروشیمی پارس با اشاره به دستاوردهای فنی مهندسان و کارشناسان این مجتمع برای بلااثر کردن تحریمها، گفت: با تمهیدات به کار بسته شده در سال 98 نه در تولید و نه در فروش محصولات دچار مشکل نخواهیم بود و این ثمره اعتماد به نیروهای داخلی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی انجمن صنفی کارفرمائی صنعت پتروشیمی به نقل از پتروشیمی پارس، «سیدحمید زارع» با بیان اینکه امسال دو اورهال بزرگ در پتروشیمی پارس انجام شد، گفت: در اورهال واحد استحصال اتان که اواخر شهریور و اوایل مهر انجام شد، موفق شدیم بسیاری از مشکلات زیست محیطی و فرآیندی واحد استحصال اتان را مرتفع کنیم.
رئیس مجتمع پتروشیمی پارس افزود: در اورهال دوم که مربوط به واحد استایرن مونومر بود، علاوه بر کاهش ۲۵ روزه تعمیرات اساسی انجام شده در اواسط آذرماه نسبت به تعمیرات مشابه انجام شده در سال ۹۴، بیش از ۵۵۰ تن کاتالیست تخلیه و مجدداً کاتالیست نو بارگذاری شد. با تدابیری که در این اورهال به کار گرفته شد تنها کاهش زمان اورهال صرفه اقتصادی 18.5 دلاری به همراه داشته است.
وی با اعلام اینکه این اورهال موجب شد که از اوایل دی ماه، واحد استایرن مونومر با ظرفیت 104 تا 105 درصد تولید کند که علاوه بر تأمین کامل نیاز داخل، مازاد این محصول هم صادر شود، بیان کرد: اسفندماه سومین کشتی محصول استایرن مونومر هم به چین صادر شد.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه در طول تحریم هسته ای در فروش استایرن مونومر مشکل داشتیم، اما در این دوره از تحریمها با توجه به افزایش چشمگیر مصرف داخلی و همچنین تدابیر به کار بسته شده برای صادرات محصول مازاد، نه در تولید نه در فروش و نه صادرات این محصول مشکلی نداریم.، بیان کرد: قبل از این اورهال، ظرفیت تولید واحد استایرن مونومر به دلیل مشکلات فنی و کاهش فعالیت کاتالیست به 60 درصد کاهش پیدا کرده بود، با اورهال انجام شده برای اولین بار این واحد از زمان بهرهبرداری از سال 88 به تولید بیش از 100 درصد رسید و این یکی از دستاوردهای فنی بزرگ پتروشیمی پارس در سال 97 بود.
رئیس مجتمع پتروشیمی پارس، با اشاره به تشدید تحریمها از 15 آبان یادآور شد: عمدهترین مشکل ما بعد از این تحریمها، فروش گاز مایع (پروپان) بود، برای سایر محصولات همچون اتان، گسولین و بوتان مشکل فروش و مشتری نداشتیم اما در فروش پروپان مشکلاتی پیش آمد که موجب شد در مقطعی ظرفیت تولید استحصال اتان کاهش چشمگیری داشت اما با تأکید مدیریت مبنی بر اعتماد به مهندسان و کارشناسان مجتمع و سیاست پیشرفت مشارکتی، دو راهکار برای حل مشکل پیشنهاد و به مرحله اجرا درآمد.
وی ادامه داد: راهکار اول که البته زمانبر است و ممکن است به دلیل نیاز به خرید و استقرار برخی تجهیزات، حدود ۶ ماه به طول بیانجامد، تزریق قسمتی از گاز مایع تولیدی به گاز برگشتی به مجتمع پارس جنوبی بود که در حال انجام است.
زارع افزود: راهکار دوم که بلافاصله اجرا شد و بسیار مؤثر بود ابتکار مهندسان مجتمع و تغییر کاربری دو پمپ داخل واحد؛ امکان تزریق پروپان مازاد بر صادرات خود به گاز برگشتی بود که توانستیم ظرفیت تولید را به صد درصد برسانیم و سود سالانه حاصل از این پروژه ابتکاری بیش از ۹۴ میلیون دلاری را عاید مجتمع کرد.
وی تأکید کرد: اهمیت این ابتکار از آن جهت بود که در طراحی مجتمع، پمپ تزریق نه برای پروپان و نه بوتان در نظر گرفته نشده بود و با این اقدام هم ظرفیت تولید این بخش به صد در صد رسید و هم امروز با اطمینان میتوانیم بگوییم در سال 98 نه در این بخش و نه سایر بخشها دچار مشکل نخواهیم شد و با ظرفیت پیش بینی شده تداوم تولید خواهیم داشت.