یک مقام مطلع با تشریح رفتار بازار ارز در روز گذشته گفت: با توجه به افزایش تراستی های بانک مرکزی برای مداخله مستمر در دوبی بعد از اجرای طرح تعویض درهم در امارات با دلار در تهران، شانس ادامه این تنش ها پایین ارزیابی میشود.
روز گذشته (٨اردیبهشت ٩٨) بازار ارز برخی تکانههای قیمتی را مشاهده کرد؛ نوساناتی که نرخ را تا مرز ١٤٣٠٠ تومان در صرافیها بالا برد و به دلیل آربیتراژی که به صورت موقتی و ناشی از فعالیت دلالان در بازار آزاد با نرخ صرافیهای بانکی رخ داد، دلالان را باز هم به چهارراه استانبول کشاند.
در این میان ارزیابیهای متنوعی در مورد دلایل افزایش نرخ ارز وجود دارد و البته کارشناسان ارزی، مقاومت بازار در مقابل کاهش نرخ را ناشی از فشار امنیتی مجدد در دبی بر روی نرخ فردایی ارزیابی میکنند.
یک مقام مطلع در نظام بانکی ، با تشریح رفتار بازار ارز در روز گذشته گفت: مقاومت بازار در مقابل کاهش نرخ ناشی از فشاری است که در دوبی به نرخها وارد شده و محدوده قیمتی معاملات فردایی را افزایش داده است؛ این در حالی است آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد که خارج از بازار فردایی و در مصارف واقعی، در طی روزهای کاری فروردین ماه، بیش از ٢.٦ میلیارد دلار برای واردات، در سامانه نیما ارز به فروش رفته است و این عدد، بالاترین میانگین روزانه عرضه در تاریخ نیما را رقم زده است.
این منبع مطلع ادامه داد: همچنین آمارهای رسمی حکایت از آن دارد که در معاملات سنا، بالاترین نرخ ثبت شده در تبادلات حجیم برای معاملهای بالای یک میلیون دلار بوده که حداکثر نرخ ١٣٧٥٠ تومان به ثبت رسیده است.
وی افزود: با توجه به افزایش تراستی های بانک مرکزی برای مداخله مستمر در دوبی بعد از اجرای طرح تعویض درهم در امارات با دلار در تهران، شانس ادامه این تنش پایین ارزیابی میشود.