مدیرعامل پتروشیمی پارس خبر افزایش ظرفیت تولید استایرن مونومر تا پایان سال جاری را داد و گفت: باتوجه به کمبود استایرن مونومر در کشور و همچنین به منظور استفاده بهینه از زنجیره پایین دستی اتان و اتیلن، پتروشیمی پارس افزایش ظرفیت حداقل ۲۵ درصدی واحدهای اتیل بنزن و استایرن مونومر خود را در دستور کار دارد و مذاکره با لایسنسور این واحدها و شرکت های صاحب دانش فنی در جریان است.
به نقل از روابط عمومی پتروشیمی پارس، ریاست این مجمع که دومین مجمع عمومی بعد از ورود پتروشیمی پارس به بازار بورس محسوب میشود و در سالن اصلی مرکز همایشهای بینالمللی برج میلاد تهران برگزار شد برعهده سعید محبی فر، رئیس هیات مدیره این شرکت بود.
مدیرعامل پتروشیمی پارس به ارائه گزارشی از فعالیتهای صورت پذیرفته در سال گذشته پرداخت و گفت: در سال ۹۷ موفق شدیم ۸۳ درصد ظرفیت اسمی و ۸۵ درصد بودجه تولیدی را پوشش دهیم که موجب فروش ۳میلیون تن محصول در سال شد.
مسعود حسنی، عمده دلایل کاهش ۱۷ درصدی تولید نسبت به ظرفیت اسمی را، عدم تامین برخی سرویسهای جانبی، عدم تامین کشتی و عدم دریافت محصولات توسط واحدهای پاییندستی است عنوان کرد و گفت: تنها ۲۰ درصد از عوامل کاهنده تولید در سال گذشته به داخل شرکت برمیگردد و ۸۰ درصد به جهت عوامل خارجی که بر شرکت تحمیل شده سبب افت ۱۷ درصدی تولید شده است.
وی تصریح کرد: در سال ۹۷ با اجرای پروژه تزریق محصولات گاز مایع به گاز برگشتی، توانستیم به مشکل کمبود مخازن گاز مایع برای دریافت خوراک اتان فائق آییم و با اجرایی شدن این پروژه، به جای ۱۴۰۰ تن در ساعت توانستیم ۲۴۰۰ تن در ساعت خوراک دریافت کنیم. این افزایش ظرفیت خوراک سبب رشد ۲۶۰ هزار دلاری سود روزانه و نتیجتا افزایش ۹۵ میلیون دلاری سود خالص در سال شد.
مدیرعامل پتروشیمی پارس، از دیگر اقدامات موثر سال گذشته در این پتروشیمی را عملیاتی شدن پروژه تزریق بخار به مشعل ۹۹۱ که موجب کاهش چشمگیر آلودگی هوا توسط فلر شد، همچنین احداث مخازن جدید ذخیره بنزین و گسولین به منظور استمرار تولید اتیل بنزن با حداکثر ظرفیت و پروژه ایمن سازی واحد استحصال اتان و البته کاهش زمان تعمیرات اساسی از ۴۲ به ۱۷روز که ۱۳.۵میلیون دلار از این محل به سود شرکت افزوده شد را عنوان کرد.
حسنی در این مجمع خبر افزایش ظرفیت تولید استایرن مونومر تا پایان سال جاری را داد و گفت: باتوجه به کمبود استایرن مونومر در کشور و همچنین به منظور استفاده بهینه از زنجیره پایین دستی اتان و اتیلن، پتروشیمی پارس افزایش ظرفیت حداقل ۲۵ درصدی واحدهای اتیل بنزن و استایرن مونومر خود را در دستور کار دارد و مذاکره با لایسنسوراین واحدها و شرکت های صاحب دانش فنی در جریان است.
مدیرعامل پارس تاکید کرد: به منظور رسیدن به ظرفیت اسمی و استمرار تولیدی ۱۰۰ درصدی واحد استحصال اتان، مطالعات شناسایی گلوگاه های مانع افزایش تولید و همچنین امکان سنجی ارتقا فرآیندهای این واحد در جریان است. از این رو با اجرایی شدن پروژه revamping در سال جاری، شاهد افزایش ۲۵ درصدی ظرفیت تولید استایرن مونومر در پتروشیمی پارس خواهیم بود که استایرن مونومور از محصولات با حاشیه سود بالا قلمداد می شود.
حسنی در خصوص مسئولیت پذیری و عمل به تعهدات نیز گفت: اولویت پتروشیمی پارس، تامین کلیه نیازمندی های مصرف کنندگان داخلی موجود در زنجیره ارزش، همراستا با سیاست های اقتصاد مقاومتی است. ماموریت خاصی در راستای تامین استحصال اتان،پروپان و بوتان از گاز غنی و تولید استایرن منومر با کیفیت مطلوب و عرضه آن در بازارهای داخلی و خارجی، با ارزش افزایی حداکثری برای ذی نفعان است.
وی دستاوردهای مالی شرکت در سال ۹۷ را، افزایش ۴۴درصدی میزان فروش نسبت به سال قبل، افزایش ۴۷درصدی سود ناخالص نسبت به سال قبل،افزایش ۱۱۱درصدی سود عملیاتی نسبت به سال قبل،افزایش ۶۲درصدی درآمدهای غیرعملیاتی نسبت به سال قبل،کاهش یک درصدی نسبت بهای تمام شده به فروش نسبت به سال قبل آن بیان کرد. در نتیجه در سال گذشته افزایش ۹۳ درصدی سود هر سهم به نسبت سال ۹۶ در پتروشیمی پارس تحقق یافته است.
در پایان مجمع نیز پس از تصویب صورت های مالی، تقسیم سود ۹۳۰ تومانی با ازای هر سهم به تصویب اکثریت سهامداران رسید.