به گفته فعالان بازار، مهمترین عاملی که در ماههای اخیر زمینهساز نزول قیمتها در بازار شده است، نبود تقاضا در بازار به شکل اسکناس یا حواله است. این عده باور دارند، ادامه روند کم نوسان فعلی یا انتشار یک خبر مثبت در بازار به راحتی میتواند منجر به شکست سطح ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی و حرکت دلار به سوی ابتدای کانال ۱۱ هزار تومانی شود.
این عده باور دارند مرز حمایتی محکم پیش روی بازار عدد ۱۱ هزار تومانی است و در صورتی که بتواند به بالای محدوده ۱۱ هزار و ۸۰۰ تومانی بازگردد، احتمال صعود به بالای سد ۱۲ هزار تومانی نیز وجود دارد.
به گفته فعالان بازار، مهمترین عاملی که در ماههای اخیر زمینهساز نزول قیمتها در بازار شده است، نبود تقاضا در بازار به شکل اسکناس یا حواله است.
برای این کاهش تقاضا متغیرهای متفاوتی ذکر شده است؛ عدهای باور دارند کاهش نوسانات دلار در مردادماه به کمترین سطح از اسفند ۹۶، مهمترین عاملی بوده است که سفتهبازان و نوسانگیران را از بازار عقب رانده است.
در مقابل عده دیگری اعتقاد دارند، روند کاهشی غیرمنتظره ماههای اخیر موجب ضرر بسیاری از معاملهگران ارزی شده است و این عامل موجب شده که آنها توان مداخله زیاد در بازار را نداشته باشند و همزمان با احتیاط بیشتری در معاملات مشارکت کنند.
با این حال، عدهای کاهش بهای دلار در روز اول هفته را به خبری مرتبط دانستند که مربوط به مذاکرات ایران و فرانسه بود. به گفته فعالان، معاملهگران در شرایطی که تقاضای خاصی در بازار وجود ندارد، به اخبار مثبت واکنش بیشتری نشان میدهند. در این میان، عدهای نیز افت نرخ حواله درهم را در افت قیمت دلار در بازار داخلی موثر میدانستند.
دیروز نرخ حواله درهم تا محدوده ۳ هزار و ۱۷۰ تومانی افت کرد. نرخ حواله درهم و دلار با یکدیگر رابطه مستقیم دارند و بهطور سنتی کاهش یکی به افت دیگری منجر میشود.