رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک گفت: با دستور وزیر صمت سامانه ای برای صدور مجوزهای پیش فروش خودرو طراحی شده و مکانیزمی در قالب آن ارائه خواهد شد تا اگر معامله فردی در این سامانه ها برای خرید ملک، خودرو یا کالاهای ارزشمند به ثبت برسد، آن معامله مورد اعتماد حاکمیت است و ما نیز به عنوان دستگاه های حاکمیتی آن را مدیریت خواهیم کرد تا هر فردی نتواند به هر میزانی پیش فروش نماید.
علی رهبری امروز یکشنبه ٢٤ شهریور ٩٨ در نشست خبری خود با خبرنگاران، گفت: مرکز توسعه تجارت الکترونیک در سه حوزه تجارت الکترونیکی مبتنی بر توسعه زیرساختها و گسترش تجارت الکترونیک، توسعه دولت الکترونیک و گواهینامه الکترونیکی فعالیت می کند؛ به نحوی که کلیه خدمات قابل ارائه به تجار و بازرگانان از جمله خدمات ثبت سفارش و سامانه جامع تجارت در قالب سامانه ها پیگیری می شود.
رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیک کشور افزود: این مرکز در بحث زیرساختهای الکترونیکی و به خصوص گواهینامه الکترونیکی در این حوزه ورود پیدا کرده و کار را پیش می برد.
این مقام مسئول در وزارت صنعت از پیاده سازی سامانه شکایت، گارانتی، بازرسی و مجوز پیش فروش در ماههای آینده خبر داد.
در سکه ثامن چه گذشت؟
رهبری در مورد تخلفات صورت گرفته در حوزه سکه ثامن گفت: آنچه که در مورد تخلفات صورت گرفته در سکه ثامن رخ داده مرتبط با عدم رتبه بندی دارندگان نماد اعتماد الکترونیک است به این معنا که مردم باید بدانند که هر دارنده نماد الکترونیکی قابلیت پیش فروش گسترده محصولات را ندارد و از سوی دیگر ما نیز به عنوان حاکمیت به دارندگان نمادهای الکترونیک اعتبار مشخصی را جهت پیش فروش ها ارائه می دهیم.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی افزود: سکه ثامن از سه سال پیش نماد اعتماد الکترونیکی دریافت کرده و پروانه مرتبط با اتحادیه صنفی مربوطه نیز تا اردیبهشت و خرداد سال ۹۷ دارای اعتبار بود و این در شرایطی است که در نظارت های صورت گرفته از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی مشخص شد که سکه ثامن خرید و فروش آنلاین سکه انجام داده، در حالی که این فرآیند مطابق با قوانین کاملا ممنوع است.
وی تصریح کرد: خرید و فروش آنلاین سکه از سوی ثامن در شرایطی رخ داده بود که فراز و نشیب های اقتصادی و نوسانات قیمت ارز از سال گذشته نمودار شد و این امر این واحد صنفی را دچار مشکل کرد. البته دارنده این واحد صنفی مدعی بود که به لحاظ امنیتی سایت او دچار مشکل شده است.
رهبری ادامه داد: بعد از شکل گیری این پرونده مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به این نتیجه رسید که باید صاحبان کسب و کارهای الکترونیکی و دارندگان این نماد را رتبه بندی نماید که هم اکنون این کار آغاز شده است.
وی با بیان اینکه آخرین وضعیت پرونده ثامن را باید از مراجع قضایی سؤال کنیم، تأکید کرد: رتبه بندی کسب و کارهای الکترونیکی و اینترنتی در واقع یکی از راه های پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی است، چرا که مردم باید بدانند که هر دارنده نماد الکترونیک سقف قابل اعتباری دارد که بر مبنای آن می تواند پیش فروش انجام دهد.
این مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: نکته حائز اهمیت آن است که پیش فروش ها چه در نوع حقیقی و چه در نوع مجازی خود همواره با مشکلاتی مواجه بوده اند به نحوی که پیش فروش کنندگان سقف اعتباری خود را نباید نادیده بگیرند و ریسک معاملات را بپذیرند، البته حاکمیت نیز باید خود را در این موضوع دخیل کرده و سقف پیش فروش هر واحد را کاملا مشخص نماید.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک افزود: هم اکنون با دستور وزیر صنعت، معدن تجارت سامانه ای برای صدور مجوزهای پیش فروش خودرو طراحی شده و مکانیزمی در قالب آن ارائه خواهد شد تا اگر معامله فردی در این سامانه ها برای خرید ملک، خودرو یا کالاهای ارزشمند به ثبت برسد، آن معامله مورد اعتماد حاکمیت است و ما نیز به عنوان دستگاه های حاکمیتی آن را مدیریت خواهیم کرد تا هر فردی نتواند به هر میزانی پیش فروش نماید.
رهبری گفت: البته اگر حوزه هایی همچون بلاکچین فعال شود و کنترل های مرکزی از روی سامانه ها برداشته شود به طور قطع باید فکر دیگری کرد که ما نیز در حال چاره اندیشی برای آن هستیم.