ا گذشت نزدیک به دو ماه از ماندگاری دلار در این محدود قیمت برخی کارشناسان به خروج دلالان از بازار، کندی آهنگ رشد تورم و آرامش در دیگر بازارها به عنوان دلایل مهم مهار ارز استناد کردند اما سیگنال های اعلامی از سوی رییس کل بانک مرکزی نشان می دهد داستان کاهش قیمت ها در بازار ارز ادامه دار خواهد بود.
عدم تاثیرپذیر بازار ارز از وقایع سیاسی را نیز برخی به بریده شدن بند ناف اقتصاد ایران از درآمدهای نفتی نسبت می دهند. هر چند ایران هنوز فاصلهای معنادار با خداحافظی با اقتصاد نفتی دارد اما بررسیها نشان می دهد حجم تاثیرگذاری نفت در اقتصاد ایران در حال کاهش است و ادامه این ضعیت در میان مدت می تواند اتفاقات خوبی را برای کشور رقم بزند.
خبر همتی برای فعالان بازار چیست؟
دلار آخرین ماه تابستان را با نرخ ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان آغاز کرد اما درست در اولین روزها بود که قیمت در محدوده ۱۱ هزار و ۴۵۰ تومان قرار گرفت. مانورهای گاه وبیگاه دلالان با هدف افزایش قیمتها و نزدیک تر شدن آن به کانال ۱۲ هزار تومان نیز طی چند ساعت خنثی میشد تا نه بحران های منطقه ای و نه شایعات داخلی هیچ کدام نتواند بازار را تحت تاثیر قرار دهد.
با گذشت نزدیک به دو ماه از ماندگاری دلار در این محدود قیمت برخی کارشناسان به خروج دلالان از بازار، کندی آهنگ رشد تورم و آرامش در دیگر بازارها به عنوان دلایل مهم مهار ارز استناد کردند اما سیگنال های اعلامی از سوی رییس کل بانک مرکزی نشان می دهد داستان کاهش قیمت ها در بازار ارز ادامه دار خواهد بود.
همتی در گزارش های ارائه شده صراحتا از اتکای اقتصاد ایران به صادرات غیر نفتی سخن گفته است و کاهش وابستگی به نفت را در شرایط تحریمی مورد تایید قرار داده است. آنچه اما ادامه این روند را تضمین می کند خبر تازه ای است که وی به بازار اعلام کرد. به گفته همتی، دولت به موضوع ثبات در مقررات صادراتی و اجتناب از صدور بخشنامه های موردی در مقاطع مختلف سال برای منع صادرات با هدف تنظیم بازار، ورود کرده است.
از سوی دیگر با توجه به تدوین نقشه راه صادرات غیر نفتی می توان انتظار داشت، تکیه بازار ارز بر صادرات غیر نفتی بیش از پیش افزایش یابد.