بر اساس بخشنامه اخیر هیات وزیران وزارت نفت مکلف است به استناد بند «ک» تبصره 1 قانون، قیمت سوخت تحویلی به پتروشیمی ها را از ۱۳۲۰ ریال به ازای هر متر مکعب به ۲۶۰۰ ریال افزایش دهد.
هیات وزیران در جلسه ۱۶ تیر ۱۳۹۸ به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور (با همکاری وزارتخانههای امور اقتصادی و دارایی، نفت، نیرو و تعاون، کار و رفاه اجتماعی) و به استناد بند (ب) تبصره (۱۴) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور، آییننامه اجرایی این تبصره را با هدف تعیین منابع و مصارف یارانه تصویب کرده است.
براساس تبصره ماده یک این آئین نامه، وزارت نفت مکلف است به استناد بند (ک) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۹۸، قیمت سوخت تحویلی به پتروشیمی ها را از یک هزار و سیصد و بیست ریال به ازای هر متر مکعب به دو هزار و ششصد ریال افزایش دهد.
براین اساس منابع حاصل از این افزایش توسط شرکت ملی گاز ایران به حساب خزانه داری کل کشور واریز می شود تا مطابق بند یادشده هزینه شود.
همچنین در بند (الف) تبصره دوم این آئین نامه آمده است که نیروگاه ها شامل نیروگاه های مقیاس کوچک و بزرگ که تمامی برق خود را به شبکه سراسری برق تحویل می دهند، مکلف هستند به ازای هر لیتر فرآورده نفتی و هر متر مکعب گاز طبیعی تحویلی مبلغ ۵۰ ریال با احتساب عوارض و مالیات بر ارزش افزوده به طور نقدی در قبال صورتحساب صادر شده توسط شرکت های ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و ملی گاز ایران از طریق شرکت توانیر به حساب سازمان هدفمندسازی یارانه ها واریز کنند.
براین اساس مبالغ واریزی بابت سوخت مصرفی از ابتدای سال پس از تخصیص سازمان در اختیار وزارت نیرو (شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی) قرار می گیرد تا پس از پرداخت مالیات و عوارض موضوع ردیف (۱۳) پرداختی های (مصارف) جدول تبصره (۱۴) مطابق ردیف (۱۴) پرداختی های (مصارف) جدول مذکور برای بازپرداخت تعهدات وزارت نیرو بابت نیروگاه های سیکل ترکیبی (خصوصی و دولتی) پرداخت و هزینه شود.
براساس آئین نامه اجرایی تصویب شده، نیروگاه های خارج از شبکه سراسری که برق خود را به قیمت تکلیفی به فروش می رسانند نیز موظف هستند مبلغ ۶۶۱ ریال به ازای هر لیتر فرآورده های نفتی و هر متر مکعب گاز طبیعی تحویلی به طور نقدی به شرکت های ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و ملی گاز ایران پرداخت کنند.
از سوی دیگر وزارت نیرو مکلف شده است برق نیروگاه اتمی بوشهر را به طور متوسط معادل یک هزار ریال به ازای هر کیلووات ساعت خریداری کرده و ماهانه با آن تسویه حساب کند.
براساس بند (ب) ماده ۳ این آئین نامه اجرایی، سازمان هدفمندسازی یارانه ها از طریق خزانه داری کل کشور مکلف شده است مبالغ مربوط را پس از کسر سهام یارانه نقدی و غیرنقدی خانوارها متناسب با ردیف های ۱، ۲ و ۳ دریافتی های جدول مذکور، به طور علی الحساب در اختیار شرکت های مربوط قرار دهد تا در انتهای هر ماه نسبت به تسویه آن براساس تخصیص سازمان اقدام شود.