به گفته یک تولید کننده بیت کوین، باید جدی به تولید رمزارز فکر شود و میتواند کمک خرجی برای اقتصاد کل کشور باشد. این در حالی است که کشور باید با توجه ورود به دوره تحریم، از این ظرفیت استفاده کند.
سهیل نیکزاد امروز در نشست تخصصی بیت کوین در جریان سومین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی گفت: بیت کوین در ایران به هیچ عنوان قابل کنترل نیست؛ به معنای شکستن مکانیزم قبلی درآمدزایی و هزینه کرد است و بنابراین تولیدکننده بیت کوین برای تولید و پیشبرد اهداف خود متکی بر تولید نیست.
وی افزود: نیم درصد برق ایران در تولید بیت کوین استفاده میشود، در حال حاضر ایران با اتفاقات اخیر پولی و بانکی با افت ارزش پول ملی مواجه است و تولید بیت کوین صرفه اقتصادی است؛ این در حالی است که نفت و گاز را میتوان از طریق بیت کوین فروخت.
در این نشست حسن مرادی، دانش آموخته اقتصاد گفت: کنار بیت کوین، ارزهای موازی وجود دارد و باید حساب آن را از اقتصاد دیجیتال جدا کرد.
همچنین محمدعلی اخایی، تولیدکننده بیت کوین گفت: تراز وزارت نیرو هر ساعت یک میلیارد تومان منفی میشود که این متأثر از مزارع بیت کوین است؛ پس اگر هدف این باشد ماینرهای بزرگ تولید کنند، در ساعات غیرپیک تولید کنند و خارج از آن از ظرفیتهای تولید بیت کوین استفاده کرده و در شرایط تحریم از آن در مبادلات پولی و ارزی استفاده کنند.
وی افزود: باید جدی به تولید رمزارز فکر شود و میتواند کمک خرجی برای اقتصاد کل کشور باشد. این در حالی است که کشور باید با توجه ورود به دوره تحریم، از این ظرفیت استفاده کند.
به گفته اخایی، با توجه به کاهش ارزش پول ملی، تولید بیت کوین ارزش دارد پس نباید اجازه داد که بدون دستورالعمل و سیاستگذاری تولید صورت گیرد.
همچنین نعناکار، دیگر کارشناس حوزه بیت کوین نیز در این پنل گفت: در کانادا و آمریکا اگرچه دولت، بانکها و شرکتهای بیمهای در این حوزه وارد نشده اند، ولی در حال تمرین هستند که بتوانند در آینده که به هر حال پول هم مثل سایر بخشها مجازی میشود، آمادگی داشته باشند.