قائم مقام وزیر نفت با اشاره به ممنوعیت صدور مجوز احداث طرحهای جدید تولید متانول در صنعت پتروشیمی، صدور مجوزهای جدید تولید واحدهای متانول را مشروط به تکمیل زنجیرههای ارزش کرده است.
در شرایط فعلی ظرفیت تولید متانول در صنایع پتروشیمی ایران حدود 5.5 میلیون تن در سال بوده که تا چند ماه آینده با بهره برداری از سه طرح جدید پتروشیمی شامل کاوه، فاز اول بوشهر و مرجان ظرفیت تولید متانول ایران با افزایشی دو برابری به حدود 11 میلیون تن در سال افزایش می یابد.
در مجموع هم اکنون به صورت همزمان اجرای 12 طرح جدید تولید متانول در صنعت پتروشیمی ایران در مجموع با ظرفیت تولید سالانه 19 میلیون و 160 هزار تن محصول آغاز شده که با بهره برداری از این طرح ها ایران با سبقت از کشورهایی همچون آمریکا و چین به بزرگترین تولیدکننده متانول جهان تبدیل می شود.
در این بین وزارت نفت صدور مجوزهای جدید احداث طرحهای جدید تولید متانول در صنایع پتروشیمی کشور را مشروط به تکمیل زنجیرههای ارزش کرده است.
«مرضیه شاهدائی» با بیان اینکه بر اساس برنامه ظرفیت تولید متانول در صنعت پتروشیمی ایران به بیش از ۱۲ میلیون تن در سال افزایش مییابد، گفت: بنابریان با توجه به تمهیدات و ظرفیتسازی انجام شده در این زمینه، مجوز فعالیت واحد متانول (به تنهایی) صادر نمیشود.
قائم مقام شرکت ملی صنایع پتروشیمی مهمترین شرط صدور مجوزهای جدید تولید واحدهای متانول در صنعت پتروشیمی کشور را تکمیل زنجیرههای ارزش عنوان کرد و افزود: واحدهای تولید پروپیلن و الفین ارزش افزوده بالایی دارند و به همین دلیل است که طرحهای GTP و GTX مورد حمایت قرار میگیرند.
گفتنی است، در حال حاضر پیش بینیها نشان میدهد که ایران تا سال 2022 میلادی 54 درصد از کل افزایش ظرفیت تولید متانول جهان را به خود اختصاص خواهد داد. ایران احداث 12 مجتمع تولید متانول را در دستور کار خود دارد. در میان این طرحها، پتروشیمی کاوه بالاترین ظرفیت تولید متانول جهان را با تولید سالانه 2.3 میلیون تن محصول در اختیار دارد.
علاوه بر این تا سال 2022 میلادی آمریکا 22 درصد از رشد ظرفیت تولید متانول جهان را به خود اختصاص خواهد داد. این کشور قرار است تا آن زمان 6 مجتمع متانول جدید احداث کند. همچنین انتظار می رود سال 2022 میلادی چین حدود 18 درصد از رشد ظرفیت تولید متانول جهان را به خود اختصاص دهد. این کشور 10 مجتمع تولید متانول جدید را احداث خواهد کرد.